kalpes
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται λίγο μετά από τις 20:00, αρκετά νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με τον α' γύρο, καθώς σήμερα οι αντίπαλοι είναι μόνο δύο ενώ δεν υπάρχει καταμέτρηση σταυρών προτίμησης

Στις 7 το απόγευμα έκλεισαν οι κάλπες για τις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εκλογών που αφορούν 6 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και 84 από τους 332 Δήμους, όπου οι υποψήφιοι δεν συγκέντρωσαν ποσοστό 43% στον α’ γύρο.

Πλέον ξεκινά η διαλογή των ψήφων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι κάλπες στήθηκαν σε έξι περιφέρειες και 84 δήμους της χώρας, όπου την προηγούμενη Κυριακή κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου.

Μεταξύ των δήμων όπου θα αναδειχθούν σήμερα οι νέες διοικήσεις περιλαμβάνονται οι τρεις μεγαλύτεροι της χώρας, δηλαδή Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται λίγο μετά από τις 20:00, αρκετά νωρίτερα δηλαδή σε σχέση με τον α' γύρο, καθώς σήμερα οι αντίπαλοι είναι μόνο δύο ενώ δεν υπάρχει καταμέτρηση σταυρών προτίμησης.

Το πλέον αξιοσημείωτο, δε, είναι ότι τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής έως τις 17:30 εμφανίζονταν στις έξι Περιφέρειες, όπου διεξήχθη η επαναληπτική αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία θέση με το μικρότερο ποσοστό συμμετοχής είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 24,6%, ακολουθεί η Πελοπόννησος με 27,2%, η Δυτική Μακεδονία με 28,1%, μεσολαβεί η Αττική με 29,5% -η οποία όμως δεν συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς εξελέγη από την α' Κυριακή- η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη με 30,1%, το Βόρειο Αιγαίο με 30,3% και η Θεσσαλία με 32,5%.

Στον αντίποδα, το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής (με στοιχεία έως 17:00) εμφανίζουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 48,7%, η Κρήτη με 46,3%, η Δυτική Ελλάδα με 38,6%, το Νότιο Αιγαίο με 36,9%, η Ήπειρος με 36,3% και η Κεντρική Μακεδονία με 34,1%.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των αιτήσεων για τις προκηρύξεις εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 και τους νέους πίνακες κατάταξης
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Αλλάζουν όλα! Άνοιξαν 2500 νέες θέσεις τηλεξέτασης για να πάρουν όσοι προλάβουν 2 εύκολα πιστοποιητικά από το σπίτι τους που...
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Η ψηφιακή διασύνδεση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών δίνει πρόσβαση στα στοιχεία των εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις πολιτογράφησης
ΥΠΑΙΘΑ: Ψηφιακή πρόσβαση του ΥΠΕΣ στα στοιχεία εκπαιδευτικών
Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
Ένταση και βαριές καταγγελίες στο 16ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου – «Κλίμα φόβου και εκφοβισμού»
«Η Προϊσταμένη μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» – Σάλος από τις καταγγελίες εκπαιδευτικών στο Μαρούσι
βιβλία
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"
Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη λέξεις που, αν και δεν χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινότητα, παραμένουν ιδιαίτερα εκφραστικές και ακριβείς.
Λέξεις σπάνιες αλλά εύστοχες: "πελιδνός", "ρέκτης" και "σόλοικος"