«Η Ζωή μας χρησιμοποίησε ως λαγούς για να βάλει στη Βουλή τους φίλους της» Πηγή: www.rosa.gr
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / INTIME NEWS
Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα οι «κομμένοι» υποψήφιοι της Ζωής Κωνσταντοπούλου - «Με ήθελε για να μαζέψει τις ψήφους των αναπήρων»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου, οι «κομμένοι» του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», εξαπολύοντας βαριές κατηγορίας κατά της αρχηγού του κόμματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου, λόγω της αντικατάστασής τους από τις λίστες των δεύτερων εκλογών, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς εξελέγησαν και μάλιστα με μεγάλο αριθμό ψήφων.

Σύμφωνα με το news247, τέσσερις από τους ανθρώπους που κόπηκαν στα ψηφοδέλτια, εκπροσωπώντας άλλους πέντε συνυποψηφίους τους που δεν βρίσκονται στην Αθήνα, κατηγορούν την Πρόεδρο του κόμματος για την αντικατάστασή τους με άτομα της δίκης της επιλογής, τα οποία πρόκειται να πάρουν βουλευτική έδρα εφόσον η Πλεύση Ελευθερίας μπει στη Βουλή.

«Σαν στυμμένες λεμονόκουπες»

«Συγκέντρωσα 4.032 ψήφους και βγήκα πρώτη στο ψηφοδέλτιο. Αντιλήφθηκα πως κάτι πολύ χυδαίο γίνεται στην Πλεύση Ελευθερίας όταν σε τηλεφώνημα της η Ζωή με ρώτησε που θέλω να μπω. Της είπα με έκπληξη: «Εκεί που έχω εκλεγεί». Παρακολουθούσα τις συνεντεύξεις της. Η πολιτική της ταυτότητα ένιωθα να μετακινείται συνεχώς. Τελικά με έβαλε σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και με αντικατέστησε από άτομο της επιλογής της που δεν είχε εκλεγεί», είπε η Χρύσα Διαμαντοπούλου που εξελέγη πρώτη στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

«Κάποια στιγμή σταμάτησε να μου απαντάει στα τηλέφωνα. Ίσως αυτό ήταν μια αναλαμπή αιδούς από μέρος της. Άνθρωποι πετιόνται σαν στυμμένες λεμονόκουπες και αφού έχουν χρησιμοποιηθεί ως κασκαντέρ. Γίναμε λαγοί εν άγνοια μας. Παραγκώνισε γυναίκες που βγήκαν πρώτες ενώ η ίδια διαμαρτυρόταν πως δεν την καλούν στο ντιμπέιτ επειδή είναι γυναίκα. Ο ορισμός της υποκρισίας».

Κατέληξε πως «Οι αυλικοί της μας κατηγορούσαν ότι λέμε ψέματα. Αυτό εννοούσε η Ζωή «ούτε δεξιά ούτε αριστερά»; Όπου μας πηγαίνει ο άνεμος; Μίλησε για ανθρωποφαγία αυτή που μας κατήργησε εν μια νυκτί λες και θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι μόνο που μας χρησιμοποίησε. Αποφάσισε να προσβάλλει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν. Όταν η αλαζονεία βρίσκεται σε πανικό ξερνάει βρωμιά. Νιώθω βαριά ευθύνη και ντρέπομαι απέναντι στους 4.032 συμπολίτες μου. Εξαπατήθηκα. Ζητώ συγγνώμη και ζητώ να μην με ψηφίσουν παρότι θα δουν το όνομα μου στις λίστες της ντροπής».

«Ανέβαλα τη θεραπεία για να βοηθήσω - Τελικά με ήθελε για να μαζέψει τις ψήφους των αναπήρων»

Η Όλγα Δάλλα, σημείωσε πως όταν της έγινε η πρώτη πρόταση να συμμετάσχει στο κόμμα, απάντησε πως δεν μπορεί καθώς έπρεπε να κάνει κάποιες θεραπείες για την υγεία της.

«Τελικά κατόπιν επιμονής αποφάσισα να συμμετάσχω στον αγώνα. Μου είπαν πως είναι σημαντικό να υπάρχει η φωνή των αναπήρων στη Βουλή. Ανέβαλα τη θεραπεία και έβαλα υποψηφιότητα στο κόμμα. Συγκέντρωσα 6.000 σταυρούς και βγήκα δεύτερη σε όλη την Επικράτεια».

«Ουδέποτε ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές ανέφερε ότι θα αλλάξει τη σειρά κατάταξης που εκλεγήκαμε. Ποτε δεν υπογράψαμε κάτι τέτοιο. Την καλώ να δώσει το βιντεοληπτικό υλικό. Ποτέ δεν συμφώνησα να με κατεβάσει στο ψηφοδέλτιο πιο χαμηλά. Ποτέ δεν μου είπε ότι θα είμαι απλώς βοηθητικό προσωπικό για να μαζέψει τις ψήφους των αναπήρων και μετά θα με πετάξει».

Υπογράμμισε πως «Οι πολίτες έκριναν ότι τα στελέχη του κύκλου της Ζωής Κωνσταντοπουλου, δεν κάνουν για τη Βουλή. Εμάς ψήφισε ο κόσμος, όχι τον κύκλο της. Στο χωριό μου ξέρουν ότι όταν βάζεις υποψηφιότητα το κανεις για να εκλεγείς. Δεν βάζεις για να βοηθήσεις άλλους να εκλεγούν. Μας προσέβαλε στις συνεντεύξεις. Είπε πως κάποιους δεν μας ηξερε ούτε η μάνα μας ή ότι θα εξαγοραστούμε. Ισχυρίζεται τα ίδια και για εμένα που με ξέρει τόσα χρόνια; Ποδοπάτησε το όνειρο μας».

Κατέληξε, τέλος, λέγοντας: «Πριν φύγω από το γραφείο της μου πρότεινε θέση στο κόμμα για να ασχοληθώ με τα θέματα των αναπήρων. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους φίλους μου. Δεν σας πρόδωσα. Δεν πάτησα τις αξίες μας. Δεν δέχτηκα τη θέση για να βολέψω τον εαυτό μου. Θα συνεχίσουμε μαζί».

«Μας συμπεριφέρθηκε σαν να είμαστε λαγοί εν άγνοια μας»

Η Μαργαρίτα Καζάκου, συμπλήρωσε πως συντάχθηκε όπως οι υπόλοιποι στην Πλεύση Ελευθερίας, πιστεύοντας στις αρχές της ελευθερίας της δικαιοσύνης της ισότητας και της αξιοπρέπειας.

«Το όραμα μας να συμβάλλουμε πληγώθηκε με απρόσμενο τρόπο. Έκανε αλλαγή των προσώπων βάση ενός καλοστημένου σχεδίου. Ο μόνος λόγος που κληθήκαμε να συμμετάσχουμε ήταν λόγω της ενεργής μας συμμετοχής στις τοπικές κοινωνίες για να της μαζέψουμε τις ψήφους. Μας συμπεριφέρθηκε σαν να είμαστε λαγοί εν άγνοια μας για να πάρει ψήφους. Ποτε δεν ενημερωθήκαμε για αλλαγές στις σειρές κατάταξης».

«Δεν είναι σοβαρά αυτά που λέει η αρχηγός του κόμματος της Πλεύσης Ελευθερίας. Είναι δυνατόν να μας προσβάλλει έτσι; Πού είναι το ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς; Ας μας έλεγαν ότι είναι σαν προνομιούχοι μέτοχοι μιας εταιρείας και εμείς είμαστε αυτοί που απλώς τους μαζεύουν ψήφους» τόνισε τέλος ο Γκούσκος Τζανής.

Η Ομάδα παραγκωνισθέντων υποψηφίων βουλευτών, τόνισε πως δεν στηρίζει το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας, απαιτώντας από τη Ζωή Κωνσταντοπουλου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ενώ υπογράμμισε πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και δεν σκοπεύουν να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους που τους ψήφισαν, να στηρίξουν κάποιο συγκεκριμένο άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με όσα είπαν, η ομάδα τους αριθμεί 11 μέλη, ανάμεσα τους, η Καζάκου Μαργαρίτα, η Δάλλα Όλγα, η Πολυχρονοπούλου Αλεξάνδρα, ο Λάμπρος Χρήστος, η Διαμαντοπούλου Χρύσα, ο Γκούσκος Τζανής (Τζανέτος), η Μπουραζάνη Νίκη, ο Κολοκοτρώνης Δημήτρης και τρεις ακόμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διακοπές
Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά – Πως σώθηκε 4χρονος από πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν την καλή του κατάσταση
Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά – Πως σώθηκε 4χρονος από πνιγμό σε πισίνα ξενοδοχείου
Γκλέτσος
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»
«Ακόμη είμαστε το χωριό, το κομπλεξικό, που κρυβόμαστε πίσω από την κουρτίνα και τραβάμε τα παραθυρόφυλλα»
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»