Δημοσκόπηση GPO: Κάτω από το 4% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων και η αδιευκρίνιστη ψήφος

Στις 3,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση της GPO, μετά την τραγωδία των Τεμπών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Ελληνική Λύση 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,4%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, το άλλο κόμμα 3,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 16,3%.

Αναλυτικότερα, το κυβερνών κόμμα καταγράφει απώλειες 4,3%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει ποσοστό κάτω του 1%.

Ειδικότερα, η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 33,8% τον Φεβρουάριο και 33,3% τον Ιανουάριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε 26,4% τον Φεβρουάριο και 26,2% τον Ιανουάριο. Το ΠΑΣΟΚ 9,8% τον Φεβρουάριο και 9,6% τον Ιανουάριο. Το ΚΚΕ 6,4% τον Φεβρουάριο και 6,3% τον Ιανουάριο. Η Ελληνική Λύση 3,4 τον Ιανουάριο και 3% τον Φεβρουάριο. Το ΜέΡΑ25 2,4%  τον Φεβρουάριο και 2,2% τον Ιανουάριο, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ήταν στο 11,3% τον Φεβρουάριο και 12,6% τον Ιανουάριο.

Τέλος, σε ερώτηση για το «αν το δυστύχημα στα Τέμπη θα επηρεάσει την ψήφο σας στις εκλογές», το 36,3% απαντά θετικά (27,2% Ναι-9,1% μάλλον Ναι) και το 62,4% απαντά αρνητικά (53,3% Όχι-9,1% μάλλον Όχι).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χοτζογλου
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν επιχείρηση «βιομηχανίας διώξεων» από το Υπουργείο Παιδείας
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
ΕΦΚΑ
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατ. δικαιούχους
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 20 Απριλίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, αναμένεται να πιστωθούν συνολικά 1.366.334.451,81 ευρώ, τα οποία...
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατ. δικαιούχους