Εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση Πολάκη
Η έρευνα θα εξετάσει το αδίκημα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών.

Με αφορμή  την ανάρτηση του κ. Πολάκη στη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και άλλες με αντίστοιχο περιεχόμενο που κυκλοφόρησαν στα social media, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, παρενέβη αυτεπαγγέλτως και ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Ειδικότερα, στις επίμαχες αναρτήσεις -μεταξύ αυτών και εκείνη του κ. Πολάκη- αναφέρονται ονόματα δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο και καταδίκασε τον υπουργό Επικρατείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή.

Επιπρόσθετα, στις ίδιες αναρτήσεις υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. Να σημειωθεί πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών, αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Η απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία και ελλειψη ενσυναίσθησης απέναντι στη λειτουργία των θεσμών της δημοκρατίας χαρακτηρίζει τις επίμαχες αναρτήσεις του Π. Πολακη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητώντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει,«την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΡΑΕ
ΑΣΕΠ 5Κ/2025: Στο Τυπογραφείο νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στη ΡΑΑΕΥ – Θέσεις και με απολυτήριο Λυκείου
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη 5Κ/2025 - Νέα προκήρυξη σε ΦΕΚ για μόνιμες θέσεις στη ΡΑΑΕΥ και με απολυτήριο λυκείου
ΑΣΕΠ 5Κ/2025: Στο Τυπογραφείο νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στη ΡΑΑΕΥ – Θέσεις και με απολυτήριο Λυκείου
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ισοβιότητα στους τρίτεκνους – Νέα σπίτια σε ανενεργά στρατόπεδα» – Εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μιλά για σταδιακή σύγκλιση τριτέκνων – πολυτέκνων, για κοινωνική αντιπαροχή με το 70% στους εργολάβους,...
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ισοβιότητα στους τρίτεκνους – Νέα σπίτια σε ανενεργά στρατόπεδα» – Εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ
foto_education_pencils_2.jpg
Πρώτο κουδούνι με προβλήματα – Εκπαιδευτικοί σε θέσεις μάχης για μισθούς, προσλήψεις και σχολικές υποδομές
Χτυπάει το κουδούνι, λείπουν τα βασικά – Εκπαιδευτικοί ξεσηκώνονται για σχολεία, προσλήψεις και αξιοπρεπείς συνθήκες
Πρώτο κουδούνι με προβλήματα – Εκπαιδευτικοί σε θέσεις μάχης για μισθούς, προσλήψεις και σχολικές υποδομές