oikonomou
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε την κοινωνία εξαντλώντας κάθε περιθώριο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου

Στο πλευρό των πολιτών για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα σταθεί η κυβέρνηση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε, μάλιστα, ότι η χώρα επεξεργάζεται ένα δικό της εθνικό σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για ό,τι αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε την κοινωνία εξαντλώντας κάθε περιθώριο για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Από εκεί πέρα είναι γνωστό ότι η χώρα επεξεργάζεται ένα δικό της εθνικό σχέδιο, πιο αποφασιστικής στήριξης σε ότι αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής απάντησης σε ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι απόψεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν τύχει αποδοχής από ομολόγους του στην ΕΕ αλλά και από άλλους αξιωματούχους. Οι διεργασίες συνεχίζονται και παράλληλα επεξεργαζόμαστε και ετοιμάζουμε και το δικό μας εθνικό σχέδιο» είπε.

Επιτακτική ανάγκη για ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση και στις ανατιμήσεις

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι εκλογές στη Γαλλία, ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους που δημιουργούν οι τελευταίες επάλληλες κρίσεις τριών ετών, με αποκορύφωμα το κύμα ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη που πολλές φορές έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των πολιτών στην ήπειρό μας», όπως ανέφερε.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η Ελλάδα έζησε την προηγούμενη δεκαετία, ως αποτέλεσμα των μνημονίων, το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπεί οφθαλμού να προκαλέσουν πολιτική κρίση και να «εκθρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες».  Τόνισε πως επειδή «έχουμε εμπειρία και επειδή τελικά καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα, έχουμε βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτιά Ραφήνα
Φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα και Αρτέμιδα: Εικόνες καταστροφής – Τουλάχιστον 10 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς
Καταστράφηκαν κατοικίες και οχήματα – 57 απεγκλωβισμοί πολιτών, πάνω από 300 άτομα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης...
Φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα και Αρτέμιδα: Εικόνες καταστροφής – Τουλάχιστον 10 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς
panteio
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υποτροφία μηνιαίας χορηγίας 600 ευρώ σε πτυχιούχο για μεταπτυχιακό
Υποτροφία για το εξωτερικό σε αποφοίτους Παντείου από το κληροδότημα Ξαγοράρη
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υποτροφία μηνιαίας χορηγίας 600 ευρώ σε πτυχιούχο για μεταπτυχιακό
syntaksiouxoi.jpg
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027: Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποια τα δημογραφικά δεδομένα
Οι δημογραφικοί δείκτες που ενισχύουν την ανάγκη αύξησης
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027: Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποια τα δημογραφικά δεδομένα