oikonomou
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε την κοινωνία εξαντλώντας κάθε περιθώριο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου

Στο πλευρό των πολιτών για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα σταθεί η κυβέρνηση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε, μάλιστα, ότι η χώρα επεξεργάζεται ένα δικό της εθνικό σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για ό,τι αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε την κοινωνία εξαντλώντας κάθε περιθώριο για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Από εκεί πέρα είναι γνωστό ότι η χώρα επεξεργάζεται ένα δικό της εθνικό σχέδιο, πιο αποφασιστικής στήριξης σε ότι αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάγκη μιας ευρωπαϊκής απάντησης σε ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι απόψεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν τύχει αποδοχής από ομολόγους του στην ΕΕ αλλά και από άλλους αξιωματούχους. Οι διεργασίες συνεχίζονται και παράλληλα επεξεργαζόμαστε και ετοιμάζουμε και το δικό μας εθνικό σχέδιο» είπε.

Επιτακτική ανάγκη για ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση και στις ανατιμήσεις

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι εκλογές στη Γαλλία, ανέδειξαν τους πολιτικούς κινδύνους που δημιουργούν οι τελευταίες επάλληλες κρίσεις τριών ετών, με αποκορύφωμα το κύμα ακρίβειας που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη που πολλές φορές έχει επισημάνει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ευρωπαϊκή απάντηση στα προβλήματα που προκαλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες και σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες η ενεργειακή κρίση και οι πρωτόγνωρες ανατιμήσεις, οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των πολιτών στην ήπειρό μας», όπως ανέφερε.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η Ελλάδα έζησε την προηγούμενη δεκαετία, ως αποτέλεσμα των μνημονίων, το πώς τα οικονομικά προβλήματα μπορούν εν ριπεί οφθαλμού να προκαλέσουν πολιτική κρίση και να «εκθρέψουν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες».  Τόνισε πως επειδή «έχουμε εμπειρία και επειδή τελικά καταφέραμε να αποκρούσουμε αυτά τα πολιτικά φαινόμενα, έχουμε βαρύνοντα λόγο στις εξελίξεις».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
«Δεν είναι έκπληξη, είναι αποτέλεσμα»: Η παρέμβαση καθηγητή του ΕΜΠ για τις πλημμύρες στην Αττική
Κακοκαιρία στην Αττική: Τι επισημαίνει ο Νίκος Μπελαβίλας για τις πλημμύρες
«Δεν είναι έκπληξη, είναι αποτέλεσμα»: Η παρέμβαση καθηγητή του ΕΜΠ για τις πλημμύρες στην Αττική
τριπολη πειθαρχικα
Μαχητική συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ενάντια στην κλιμάκωση των πειθαρχικών σε εκπαιδευτικούς
Οι απολογίες των τριών εκπαιδευτικών αναβλήθηκαν για τις 30 Ιανουαρίου, εξέλιξη που αντιμετωπίστηκε ως προσωρινή ανάσα, αλλά όχι ως λύση
Μαχητική συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ενάντια στην κλιμάκωση των πειθαρχικών σε εκπαιδευτικούς
τηλεδιάσκεψη Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Εγκρίθηκε η προμήθεια 200.000 αδειών τηλεδιάσκεψης για τα σχολεία
Ψηφιακή «θωράκιση» με 200.000 άδειες τηλεδιάσκεψης: Πώς το νέο σύστημα Cloud αλλάζει τα δεδομένα στα σχολεία
Υπουργείο Παιδείας: Εγκρίθηκε η προμήθεια 200.000 αδειών τηλεδιάσκεψης για τα σχολεία