Γ. Ραγκούσης: Από τις 16/7 και με κυβερνητική ευθύνη σταμάτησε η ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στα νησιά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ευθύνες προς την κυβέρνηση για τον χειρισμό των κρουσμάτων αποδίδει στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης - Το επίμαχο έγγραφο

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας για τον κορονοϊό στην Πάρο και την Αντίπαρο, καθώς και μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ένα άκρως αποκαλυπτικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι τελικά η απόκρυψη των στοιχείων για τα κρούσματα του ιού στα νησιά ήταν κεντρικά σχεδιασμένη από τα μέσα Ιουλίου», αναφέρει σε σημερινή του γραπτή δήλωση ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ραγκούσης.

«Συγκεκριμένα, με το έγγραφο που επισυνάπτεται, από τις 16 Ιουλίου, επιβλήθηκε στις μονάδες υγείας των νησιών να σταματήσουν να ενημερώνουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες για τα κρούσματα κορονοϊού, αναφέροντας πως η αρμοδιότητα για την ενημέρωση για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID 19 ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ» συνεχίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι επομενως «η ενημέρωση για το τι θα εξελισσόταν σε κάθε νησί, θα συνεχιζόταν αποκλειστικά από τον ΕΟΔΥ», «όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ».

«Στην πράξη, από εκείνη την ημέρα και μετά, σταμάτησε κάθε ενημέρωση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών για τα κρούσματα που μόνον εκ των υστέρων μάθαμε ότι αυξάνονταν υπέρμετρα», υπογραμμίζει ο Γ. Ραγκούσης.

«Ποτέ και κανείς δεν προειδοποίησε, είτε με το 112, είτε με επίσημες ανακοινώσεις. Ποτέ και κανείς επίσημα δεν πληροφόρησε τους τοπικούς πληθυσμούς για την έξαρση της νόσου, παρά μόνο όταν ήρθε η ώρα να επιβληθούν τα έκτακτα μέτρα -εκ των υστέρων- κι αφού η μόλυνση ανθρώπων είχε πάρει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις. Ποτέ και κανείς δεν έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να λάβουν κι αυτοί από πλευράς τους, αυξημένα μέτρα για την προστασία της υγείας τους», τονίζει και καταλήγει :

«Έτσι, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας αφέθηκαν από την κυβέρνηση -συνειδητά και σχεδιασμένα-να συνεχίζουν ανυποψίαστοι κι αμέριμνοι τις διακοπές και τις δουλειές τους, μη γνωρίζοντας τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η υγεία τους καθώς και η υγεία των οικείων τους με τους οποίους έρχονταν σε επαφή. Πλέον, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει τεράστιο ζήτημα ευθύνης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Η Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!"
Το βιωματικό εργαστήριο «Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!» προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες σε ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με τον πολιτισμό...
Η Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!"
πολλαπλό βιβλίο
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
«Το πολλαπλό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μόνο όμως αν στηριχθεί σωστά»
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Νέο κανονιστικό πλαίσιο φοίτησης
Το νέο πλαίσιο για την κατ’ εξαίρεση υπέρβαση του χρόνου φοίτησης, την προσωρινή διακοπή και την υπαγωγή σε καθεστώς μερικής φοίτησης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Νέο κανονιστικό πλαίσιο φοίτησης