Μητσοτάκης στη Bild: Τα «λουκέτα» στις ελληνικές λιγνιτικές μονάδες θα ωφελήσουν τις... γερμανικές εταιρείες
«Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει πλέον να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη γερμανική Bild

Καλά νέα έφερε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στους Γερμανούς επιχειρηματίες καθώς στην πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild διαβεβαίωσε ότι «κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία» και ότι από αυτή την ενέργεια «βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες»!

Μάλιστα έστειλε και μήνυμα στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας σημειώνοντας πως «σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα, θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».

Αναφέρθηκε δε και στη συμφωνία που σύναψε η γερμανική RWE με τη ΔΕΗ «για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα», καταλήγοντας πως «είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα».

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως, μέρος των χρημάτων τα οποία θα μπουν στα κρατικά ταμεία από την ΕΕ θα διοχετευθούν στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», όπου προβλέπεται... βίαιη μετάβαση, μαζικά λουκέτα στις μονάδες λιγνίτη και νέα εκτίναξη ης ανεργίας σε περιοχές της χώρας που ήδη μαστίζονται από υψηλά ποσοστά ανέργων.

Ξαφνιάζει το ύφος ενός πρωθυπουργού μιας κατά τα άλλα ανεξάρτητης χώρας να τονίζει πόσο θα επωφεληθούν από την πολιτική του οι εταιρείες ξένης χώρας με το λουκέτο δικών μας δραστηριοτήτων. Αλλά και η γενική έκκληση «να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» χιλιάδες εργαζόμενοι που θα απολυθούν, ειδικά σε μια νέα περίοδο εκτίναξης της ανεργίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μητσοτάκης στο «Forbes 30 Under 30»: Από το σχολείο η επιχειρηματικότητα – Προαναγγελία νέου υπουργείου για τα ΑΕΙ
Σημαντικές θεσμικές αλλαγές στη δομή της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας - επεξεργασία σχεδίου για τη δημιουργία νέου, ενιαίου υπουργείου που θα...
Μητσοτάκης στο «Forbes 30 Under 30»: Από το σχολείο η επιχειρηματικότητα – Προαναγγελία νέου υπουργείου για τα ΑΕΙ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Αυτά ισχύουν για τις εφημερίες, το ωράριο και τις εξωδιδακτικές εργασίες
Σαφείς οδηγίες για την επιτήρηση μαθητών, τις εφημερίες, τα διαλείμματα, το ωράριο και τις εξωδιδακτικές εργασίες των εκπαιδευτικών
Υπουργείο Παιδείας: Αυτά ισχύουν για τις εφημερίες, το ωράριο και τις εξωδιδακτικές εργασίες