Μητσοτάκης στη Bild: Τα «λουκέτα» στις ελληνικές λιγνιτικές μονάδες θα ωφελήσουν τις... γερμανικές εταιρείες
«Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας θα πρέπει πλέον να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη γερμανική Bild

Καλά νέα έφερε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στους Γερμανούς επιχειρηματίες καθώς στην πρόσφατη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild διαβεβαίωσε ότι «κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία» και ότι από αυτή την ενέργεια «βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες»!

Μάλιστα έστειλε και μήνυμα στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας σημειώνοντας πως «σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα, θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».

Αναφέρθηκε δε και στη συμφωνία που σύναψε η γερμανική RWE με τη ΔΕΗ «για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα», καταλήγοντας πως «είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα».

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως, μέρος των χρημάτων τα οποία θα μπουν στα κρατικά ταμεία από την ΕΕ θα διοχετευθούν στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη», όπου προβλέπεται... βίαιη μετάβαση, μαζικά λουκέτα στις μονάδες λιγνίτη και νέα εκτίναξη ης ανεργίας σε περιοχές της χώρας που ήδη μαστίζονται από υψηλά ποσοστά ανέργων.

Ξαφνιάζει το ύφος ενός πρωθυπουργού μιας κατά τα άλλα ανεξάρτητης χώρας να τονίζει πόσο θα επωφεληθούν από την πολιτική του οι εταιρείες ξένης χώρας με το λουκέτο δικών μας δραστηριοτήτων. Αλλά και η γενική έκκληση «να βρουν κάτι άλλο να κάνουν» χιλιάδες εργαζόμενοι που θα απολυθούν, ειδικά σε μια νέα περίοδο εκτίναξης της ανεργίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amea
Ανησυχία για την ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη στην Αχαΐα - Στο επίκεντρο οι ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών
Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πάτρα
Ανησυχία για την ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη στην Αχαΐα - Στο επίκεντρο οι ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών
manitaria
Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από κατανάλωση μανιταριών – Σε αναζήτηση μοσχευμάτων
Συναγερμός στον ΕΟΔ και στο ΑΧΕΠΑ καθώς οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή δύο ατόμων που παρουσίασαν οξεία ηπατική ανεπάρκεια
Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από κατανάλωση μανιταριών – Σε αναζήτηση μοσχευμάτων
στγ
Μαθητευόμενος ξυλουργός 15 ετών βρήκε φρικτό θάνατο όταν συνάδελφοί του έβαλαν λάστιχο υψηλής πίεσης στον πρωκτό του, για πλάκα
15χρονος βρήκε τραγικό θάνατο ύστερα από την σεξουαλική του κακοποίηση σε ξυλουργείο
Μαθητευόμενος ξυλουργός 15 ετών βρήκε φρικτό θάνατο όταν συνάδελφοί του έβαλαν λάστιχο υψηλής πίεσης στον πρωκτό του, για πλάκα