Χρήστος Σταϊκούρας
Διευκρινίσεις Σταϊκούρα για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα

Το ενδεχόμενο αναστολής της καταβολής δώρου Πάσχα από τις επιχειρήσεις εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με παραδοχή του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο υπουργός εξήγησε πως κατά τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την στήριξη των επιχειρήσεων.

 Σε ερώτηση αν μέσα στα μέτρα στήριξης εξετάζεται και η αναστολή του δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε : «Αξιολογείται» .

 Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των 800 ευρώ από τους μη μισθωτούς είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείο ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους κλάδους που έχουν συνέπειες από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών ενώ επανέλαβε ότι και οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία να βοηθήσουν και τα φυσικά πρόσωπα στην κάλυψη των δανεικών του υποχρεώσεων .
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραπεζικές απάτες
Ψηφιακές κατασχέσεις με ένα κλικ: Ποιοι λογαριασμοί μπαίνουν σε άμεσο μπλόκο και τι ισχύει για το ακατάσχετο
Τι αλλάζει με τη νέα διάταξη, ποιοι κινδυνεύουν και πώς ενεργοποιείται το ακατάσχετο
Ψηφιακές κατασχέσεις με ένα κλικ: Ποιοι λογαριασμοί μπαίνουν σε άμεσο μπλόκο και τι ισχύει για το ακατάσχετο
τριτο
Δημοσκόπηση του Politico φανερώνει πως ο κόσμος θεώρει πιθανό έναν Τρίτο Παγκόσμιος Πόλεμο μέσα στην επόμενη 5ετία
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πολίτες από ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία θεωρούν ότι ο πλανήτης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος
Δημοσκόπηση του Politico φανερώνει πως ο κόσμος θεώρει πιθανό έναν Τρίτο Παγκόσμιος Πόλεμο μέσα στην επόμενη 5ετία