Γεωργιάδης: Ενθαρρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ (Video)
Σούπερ μάρκετ επισκέφτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και μίλησε για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Αύριο, Τετάρτη, θα γίνουν ανακοινώσεις από τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς, Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης, για τα νέα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, που απορρέουν από τις αποφάσεις του Eurogroup, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Κι εκεί που μιλούσε έσπευσε να αναλάβει τον ρόλο «τροχονόμου» του σούπερ μάρκετ και είπε: «Παιδιά, ανοίξτε να περάσει η κυρία».

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι εργαζόμενοι ότι θα χάσουν τις δουλείες τους λόγω της περαιτέρω διεύρυνσης των κατηγοριών εμπορικών καταστημάτων που σταματούν, από αύριο, τη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι είναι σημαντική η δημοσιονομική ανάσα στην Ελλάδα που έδωσε το Eurogroup, και η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει πλήρη χρήση της ευελιξίας των δημοσιονομικών κανόνων για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορονοϊού.

Σε ερώτηση σχετικά με δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν σε ηλεκτρονικές παραγγελίες σούπερ μάρκετ για παράδοση κατ οίκον, απάντησε ότι τα σούπερ μάρκετ, με αφορμή και το διευρυμένο ωράριο που ξεκινάει από αύριο, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προσλήψεις προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στην αυξημένη ζήτηση και στις παραδόσεις κατ οίκον.

«Είναι μεγάλος ο φόρτος στις ηλεκτρονικές αγορές. Γι' αυτό ενθαρρύνουμε το take-away στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή να γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία και στη συνέχεια ο καταναλωτής να παραλαμβάνει τα προϊόντα του ο ίδιος από τα σούπερ μάρκετ. Έτσι θα ολοκληρώνονται πιο γρήγορα οι παραγγελίες» είπε.

Για τα αντισηπτικά, επισήμανε ότι πλέον έχει μπει πλαφόν και οι καταναλωτές αγοράζουν τρεις συσκευασίες ανά πελάτη και συμπλήρωσε ότι ήδη παρασκευάζονται νέες ποσότητες και από την Παρασκευή θα ξεκινήσει και πάλι ο εφοδιασμός της αγοράς ενώ σχετικά με τη γενικότερη εικόνα για τη λειτουργία της αγοράς είπε ότι χθες κινήθηκε ομαλά, με κάρτες εισόδου στα σούπερ μάρκετ και με τους κανόνες ασφάλειας και υγείας να τηρούνται.

Από αύριο, Τετάρτη, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ, τόνισε ο υπουργός και το ίδιο θα συμβαίνει και τις επόμενες τέσσερις Κυριακές, ενώ τα συνεργεία ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή θα ελέγχουν ακόμη και για το αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας πέρα από τους ελέγχους για τις τιμές. Τέλος, υποστήριξε ότι υπάρχει επάρκεια στην αγορά και σημείωσε ότι το ωράριο διευρύνεται για να μην αγχώνεται ο κόσμος να πάει να ψωνίσει και, για μία ακόμη φορά, συνέστησε ψυχραιμία από τους καταναλωτές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΝΑΟΣ
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
Όπως θα έλεγε και ο Βιτρούβιος, η αρχιτεκτονική γεννιέται από χρεία, χρήσιν και μνήμη — και αυτή η θεωρία το παίρνει αυτό κυριολεκτικά.
Είναι ο αρχαίος ελληνικός ναός ένα… αναποδογυρισμένο πλοίο;
αργια αγιου πνευματος
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
Πότε ανοίγει το Τριώδιο, πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και ποια τριήμερα «χαμογελούν» στο ημερολόγιο του 2026
Καθαρά Δευτέρα 2026: Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς και όλες οι αργίες που φέρνουν αποδράσεις
δημόκριτος δημοκρίτειο δπθ
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάζει έναν ακαδημαϊκό βοηθό ΤΝ που θωρακίζει την αξιοπιστία της γνώσης και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία
AI Δημόκριτος»: Όταν η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο πανεπιστήμιο με κανόνες και ακρίβεια