Thumbnail
Η πρόταση απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η Περιφέρεια Αττικής, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Πατούλης, αιτήθηκε να δοθούν 6.200 ευρώ προς τον «Όμιλο για την Unesco Βορείων Προαστίων», χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Όπως αναφερόταν στην εισήγηση που «ατύχησε» με τη βοήθεια της απλής αναλογικής, ο συγκεκριμένος Όμιλος είχε υποβάλει αίτημα για τη διοργάνωση εκδήλωσης με στόχο την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», με σκοπό μέρος των εσόδων να διατεθούν για τη φροντίδα, την προστασία και τη μέριμνα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Το αίτημα της Μ. Πατούλη είχε υποβληθεί στις 26 Νοεμβρίου. Στην εισήγηση προτεινόταν να δοθούν από την Περιφέρεια Αττικής 5.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) για την εκδήλωση «λόγω της σημαντικής κοινωνικής της διάστασης και ειδικής σημασίας, αφού έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου», μέσα από μια πολιτιστική εκδήλωση υπερτοπικού χαρακτήρα σε συνεργασία με έναν σπουδαίο φορέα πολιτισμού όπως είναι η Unesco».

Τόνιζε μάλιστα, ότι «έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς είναι απαραίτητη ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των κοινωνικών ευπαθών ομάδων». Ποια εκδήλωση είναι αυτή όμως; Όπως αναφερόταν στην εισήγηση, η εκδήλωση «θα πραγματοποιηθεί στις 15/12/2019 στις 19: 30 στον χώρο 4711 club ( Λεωφόρος Κηφισίας 7, Μαρούσι) με την συμμετοχή του καλλιτέχνη Γιώργου Τσαλίκη».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκ μέρους της παράταξης Δούρου μίλησε η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Παππά, η οποία συμφώνησε με την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά χαρακτήρισε αντιδεοντολογικό να δίνονται χρήματα σε έναν Όμιλο όπου πρόεδρος είναι η σύζυγος του Περιφερειάρχη και ο ίδιος ο Γ. Πατούλης είναι επίτιμο μέλος.

Εκ μέρους της παράταξης Σγουρού, ο σύμβουλος Δ.Κατσικάρης χαρακτήρισε την εισήγηση καταχρηστική καθώς εκτός της Μ. Πατούλη, στον Όμιλο είναι επίσης μέλη και άλλα πρόσωπα τα οποία έχει προσλάβει ο Γιώργος Πατούλης ως συνεργάτες του στην Περιφέρεια. Αναρωτήθηκε επίσης για ποιον λόγο να δοθούν αυτά τα χρήματα όταν στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο Γιώργος Τσαλίκης που είναι αντιδήμαρχος στον Δήμο Περιστερίου και θα μπορούσε να συμμετέχει αφιλοκερδώς.

Στο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αποσυρθεί το θέμα, ο εισηγητής και Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας, απάντησε πως στόχος είναι να στηριχθεί ο θεσμός και όχι τα πρόσωπα. Αυτή είναι η άποψη, είπε, της πλειοψηφίας που φέρνει την εισήγηση προς ψήφιση με τον πλέον διάφανο τρόπο.

Η εισήγηση συγκέντρωσε 43 θετικές ψήφους καθώς απουσίαζαν και κάποιοι ανεξάρτητοι σύμβουλοι που συχνά ψηφίζουν υπέρ της πλειοψηφίας, ενώ η παράταξη Πατούλη δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία, λόγω απλής αναλογικής. Οι αρνητικές ψήφοι ήταν 45 καθώς καταψήφισαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνεργασία ΕΑΠ με υπουργείου Οικογένειας
ΕΑΠ: Ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ  του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και διεξαγωγή...
ΕΑΠ: Ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εκλέρ ψυγείου
Εκλέρ... αλλιώς: Η εύκολη, «ψυγείου» εκδοχή του κλασικού γαλλικού γλυκού που θα σας λύσει τα χέρια
Κέικ Εκλέρ Ψυγείου: Η πιο εύκολη εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, χωρίς ψήσιμο και χωρίς κόπο
Εκλέρ... αλλιώς: Η εύκολη, «ψυγείου» εκδοχή του κλασικού γαλλικού γλυκού που θα σας λύσει τα χέρια