δημήτρης κουτσούμπας
ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στα Ψαχνά Ευβοίας, τόνισε ότι στόχος του ΚΚΕ είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και η συνέχιση της πάλης «για όλα όσα υποσχέθηκαν και για άλλα ακόμα που πρέπει να γίνουν για την πραγματική αποκατάσταση και αποζημίωση των κατοίκων, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας σας, για την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην αρχή της ομιλίας του με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος και την ουσιαστική αποκατάσταση από τις συνέπειες από τις πυρκαγιές» είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «ετοιμάζεται με το αναπτυξιακό της νομοσχέδιο να ισοπεδώσει ό,τι έχει αφήσει όρθιο από εργατικά δικαιώματα, μετά το σάρωμα και το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική καρέκλα».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης «υλοποιεί μία προς μία τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ. Δηλαδή αυτές που του άφησε ως εκκρεμότητες ο Τσίπρας, παρέχοντας νέες ελαφρύνσεις και προνόμια στο κεφάλαιο γιατί αυτό απαιτεί η ανάπτυξή τους, η ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών».

«Εμείς δίνουμε τη μάχη, ώστε οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, παντού, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά να οργανώσουν την πάλη τους για να εμποδίσουν τη νέα επίθεση, για να περάσουν στην αντεπίθεση βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους δικαιώματα. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 του Οκτώβρη» τόνισε ο γγ. του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση. Μια πρόταση που η υλοποίησή της προϋποθέτει διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, που στο επίκεντρό της είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου που στο κυνήγι τους δεν υπολογίζεται ούτε η ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας σε συστράτευση με το ΚΚΕ «για να αλλάξει ο συσχετισμός σε όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας», για την «προστασία της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας, για την αποκατάσταση και πλήρη αποζημίωση από τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νερο
Το ποτήρι νερό που «ξυπνά» τον οργανισμό – Τι συμβαίνει στο σώμα μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι
Η πρωινή κατανάλωση κρύου νερού βοηθά την ενυδάτωση, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μετά τον...
Το ποτήρι νερό που «ξυπνά» τον οργανισμό – Τι συμβαίνει στο σώμα μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι
ΜΑΘΗΤΕΣ
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
Το τεστ για παιδιά με πιθανή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (για γονείς παιδιών ηλικίας 6-9 ετών)
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
old-people-suntaxiouxoi_sintaksi.jpg
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Ποιες γυναίκες κερδίζουν 5 χρόνια
Νέα δεδομένα για το επίδομα των 300 ευρώ: Δικαιούχοι από τα 60 οι χήρες συνταξιούχοι
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Ποιες γυναίκες κερδίζουν 5 χρόνια