Δ. Κουτσούμπας στην Εύβοια: Δεν συμβιβαζόμαστε
ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στα Ψαχνά Ευβοίας, τόνισε ότι στόχος του ΚΚΕ είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και η συνέχιση της πάλης «για όλα όσα υποσχέθηκαν και για άλλα ακόμα που πρέπει να γίνουν για την πραγματική αποκατάσταση και αποζημίωση των κατοίκων, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας σας, για την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην αρχή της ομιλίας του με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος και την ουσιαστική αποκατάσταση από τις συνέπειες από τις πυρκαγιές» είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «ετοιμάζεται με το αναπτυξιακό της νομοσχέδιο να ισοπεδώσει ό,τι έχει αφήσει όρθιο από εργατικά δικαιώματα, μετά το σάρωμα και το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική καρέκλα».

Είπε ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης «υλοποιεί μία προς μία τις κατευθύνσεις του ΣΕΒ. Δηλαδή αυτές που του άφησε ως εκκρεμότητες ο Τσίπρας, παρέχοντας νέες ελαφρύνσεις και προνόμια στο κεφάλαιο γιατί αυτό απαιτεί η ανάπτυξή τους, η ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών».

«Εμείς δίνουμε τη μάχη, ώστε οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, παντού, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά να οργανώσουν την πάλη τους για να εμποδίσουν τη νέα επίθεση, για να περάσουν στην αντεπίθεση βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες, τα δικά τους δικαιώματα. Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 του Οκτώβρη» τόνισε ο γγ. του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση. Μια πρόταση που η υλοποίησή της προϋποθέτει διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, που στο επίκεντρό της είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου που στο κυνήγι τους δεν υπολογίζεται ούτε η ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας σε συστράτευση με το ΚΚΕ «για να αλλάξει ο συσχετισμός σε όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας», για την «προστασία της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας, για την αποκατάσταση και πλήρη αποζημίωση από τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

σχετικά άρθρα