Thumbnail
Συνέντευξη του Μάκη Βορίδη

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέπληξε ευχάριστα με την ετοιμότητα, την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα, αλλά και την προσήλωσή της στις προεκλογικές δεσμεύσεις της». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», υπό τον τίτλο: «Θα δουλέψουμε μαζί με τους παραγωγούς».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πως «αντικειμενικά μιλώντας, η ταχύτητα και η επάρκεια αυτών των πρώτων ημερών είναι άνευ προηγουμένου». «Αντιθέτως», συνεχίζει ο υπουργός, «ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επιμένει στην παλιά καλή τακτική του: αντίδραση σε όλα, μάχες για την προστασία των συμβόλων της ανομίας και της βίας της άκρας Αριστεράς, υπεράσπιση των χειρότερων στιγμών του».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάργηση του ασύλου, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν αποδέχεται το αυτονόητο: ότι για τον χώρο των ΑΕΙ πρέπει να ισχύει, και ήδη επιτέλους ισχύει, ακριβώς ό,τι ισχύει για οποιονδήποτε δημόσιο χώρο».

Σε σχέση με το αντικείμενο του υπουργείο του, απαρίθμησε τις δεσμεύεις της κυβέρνησης: «Για την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, για έναν νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, για τη μείωση της φορολογίας στις ομάδες παραγωγών, για την εν γένει προσπάθειά μας να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, για τη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος αποζημιώσεως των παραγωγών όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές».

Τέλος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης 46 κτηνιάτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αφρικανική πανώλη των χοίρων, μια εξαιρετικά μεταδοτική και θανατηφόρα ζωονόσος που προσβάλλει τους χοίρους, όπως είπε. Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι, αν η διαδικασία πρόσληψης γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, τότε οι προσλήψεις θα γίνονταν σε 8 μήνες. Έτσι, «ζήτησα από την Βουλή να μου εγκρίνει αυτές τις προσλήψεις», εξήγησε ο υπουργός και καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατηγόρησε ότι καταργεί το ΑΣΕΠ. Ο υπουργός απέρριψε την κατηγορία λέγοντας ότι αυτές οι προσλήψεις γίνονται «για να προλάβουμε ή να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην καταστραφούν οι χοιροτρόφοι μας, αλλά και να μην αυξηθούν οι τιμές του χοιρινού που πληρώνουν οι πολίτες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mprokolo
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
Αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερη πέψη – γιατί αξίζει να το βάλετε στο πιάτο σας
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του