Thumbnail
Τι είπε για τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους το υπουργείο Άμυνας διαρθρώνει τα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας

Εισηγήσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ΥΠΕΘΑ σχολίασε πως δέχεται εισηγήσεις για αύξησή της κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για πέντε άξονες πάνω στους οποίους το υπουργείο Άμυνας διαρθρώνει τα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας.

Συγκεκριμένα:

– Η εξασφάλιση της επάρκειας του αμυντικού εξοπλισμού της χώρας

– Η υλοποίηση στοχευμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και στα τρία επίπεδα.

– Η αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με τη θεσμοθέτηση σταδιοδρομικής εξέλιξης των στελεχών τους.

– Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας κυρίως σε ό,τι αφορά τις προμήθειες για την εξασφάλιση απόλυτης διαφάνειας και αναγκαίας ευελιξίας.

– Η ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και συνεργασίες με πανεπιστήμια.

– Η αναβάθμιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τέλος, ο κ. Παναγιώτοπουλος ανέφερε ότι θα γίνει η μέγιστη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Άμυνας ώστε να αποτελέσει ένα αναπτυξιακό βραχίονα της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ισπανία
Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Στους 39 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες
Δύο τρένα συγκρούστηκαν μετά από εκτροχιασμό κοντά στην Κόρδοβα – «Εξαιρετικά περίεργο δυστύχημα» λέει το υπουργείο Μεταφορών, ακύρωσε το πρόγραμμά...
Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Στους 39 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες
Ανήλικος κρεμιέται από τραμ εν κινήσει σε νέο επικίνδυνο διαδικτυακό challenge (ΒΙΝΤΕΟ)
Bίντεο ντοκουμέντο: Ανήλικος κρεμάστηκε από τραμ - Νέο επικίνδυνο διαδικτυακό challenge
Ανήλικος «παίζει» με τον θάνατο στο πίσω μέρος του Τραμ – Το ριψοκίνδυνο challenge που παγώνει το αίμα (Βίντεο)
Bίντεο ντοκουμέντο: Ανήλικος κρεμάστηκε από τραμ - Νέο επικίνδυνο διαδικτυακό challenge