Κ. Μητσοτάκης και Α. Τσίπρας
Ο Α. Τσίπρας υποδέχθηκε τον Κ. Μητσοτάκη

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον νενομισμένο όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στο Ευαγγέλιο. Τον νέο πρωθυπουργό όρκισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκομωσίας στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκε η οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η σύζυγός του Μαρέβα, τα τρία παιδιά του, οι αδερφές του και οι στενοί συνεργάτες του.

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτήν εντολή θα την τηρήσουμε στο ακέραιο», είπε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην κορυφή της σκάλας ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε με ταχύ βήμα, αντάλλαξε σύντομη χειραψία για τους φωτογράφους με τον Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι μία διαδικασία που όπως επισήμανε χθες ο κ. Τσίπρας δεν είχε ακολουθηθεί το 2015 όταν έγινε εκείνος πρωθυπουργός αλλά δεν του παρέδωσε το Μαξίμου ο τότε προκάτοχός του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτια
ΕΝΦΙΑ: Τριετής απαλλαγή για ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές
Ποιους αφορά η απαλλαγή- Πώς γίνεται η αίτηση
ΕΝΦΙΑ: Τριετής απαλλαγή για ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές
μοναστήρι Πάτρα
Φωτιά στην Πάτρα: Στις φλόγες η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Μπάλα –Απομακρύνθηκαν οι μοναχές
Οι μοναχές είχαν απεγκλωβιστεί από το μοναστήρι - Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο και το Κωνσταντοπούλειο Ευγήρειο
Φωτιά στην Πάτρα: Στις φλόγες η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στον Μπάλα –Απομακρύνθηκαν οι μοναχές