Επαφή Μέρκελ-Μητσοτάκη - Συζητήθηκε το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ
Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος 

Τετ α τετ συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς, η συνάντηση με την κ. Μέρκελ διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να εκθέσει στη Γερμανίδα καγκελάριο τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε, τέλος, και με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξή του στην “κούρσα” για την προεδρία της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σημειώνεται ότι προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι “θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο" και πρόσθεσε πως "αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια”.

best of network

σχετικά άρθρα

Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης
Ανοικτή σύσκεψη φορέων οργάνωσε απόψε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, ενώ αναμένεται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις
Συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως για τη Νομική Πάτρας σχεδιάζουν φορείς της πόλης