Άγκελα Μέρκελ και Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος 

Τετ α τετ συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς, η συνάντηση με την κ. Μέρκελ διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να εκθέσει στη Γερμανίδα καγκελάριο τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε, τέλος, και με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξή του στην “κούρσα” για την προεδρία της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σημειώνεται ότι προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι “θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο" και πρόσθεσε πως "αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρωγμές σε σχολείο από σεισμό
Προσεισμικός έλεγχος: 2.400 σχολεία στο "κόκκινο" για σεισμό - Έγινε έλεγχος σε 12.000 μονάδες
Προσεισμικός έλεγχος: Πόσα σχολεία χρήζουν άμεσες παρεμβάσεις και πότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα - Αποκαλυπτικά στοιχεία
Προσεισμικός έλεγχος: 2.400 σχολεία στο "κόκκινο" για σεισμό - Έγινε έλεγχος σε 12.000 μονάδες
αδωνις
Άδωνις Γεωργιάδης για Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, να το κάνει"
Όπως είπε, αν η κ. Καρυστιανού έχει «πολιτική φιλοδοξία», οφείλει να το δηλώσει ανοιχτά, ώστε να διεξαχθεί ένας «κανονικός δημοκρατικός διάλογος»....
Άδωνις Γεωργιάδης για Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, να το κάνει"
Νερό βρύσης: Τι μπορεί να προκαλέσει σε δέρμα και μαλλιά;
Τα δύο φαγητά που «γερνούν» το δέρμα πιο γρήγορα – Τι λέει η ειδικός
Τηγανιτά και υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα επιταχύνουν την εμφάνιση ρυτίδων και τη φθορά του κολλαγόνου, προειδοποιεί η ενδοκρινολόγος Μοντσέ Πράδος
Τα δύο φαγητά που «γερνούν» το δέρμα πιο γρήγορα – Τι λέει η ειδικός