Thumbnail
Δημοτικές εκλογές

Κεντρική επιλογή είναι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, κατήγγειλε, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της Διεύθυνσης Κτιριακής Υποδομής και της Διεύθυνσης Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων του δήμου.

Ο κ. Σοφιανός συνομίλησε με τους εργαζόμενους και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, «κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο δήμος «γερνάει και συρρικνώνεται». Σύμφωνα με την ανακοίνωση,οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι αλλαγές στα οργανογράμματα, τα προβλήματα από την συγχώνευση των διευθύνσεων Κτιριακής Υποδομής και Σχολικών Κτιρίων, οι επιπλέον αρμοδιότητες που δόθηκαν στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό, ήταν μερικά από τα προβλήματα που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι στη συζήτηση με τον Νίκο Σοφιανό.

«Η υποστελέχωση στις Διευθύνσεις Κτιριακής Υποδομής και Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων συνδυάζεται με την αντίστοιχη υποστελέχωση των τεχνικών συνεργείων αυτών των υπηρεσιών, δείχνουν καθαρά ότι η πορεία ιδιωτικοποίησης μεγαλώνει στο δήμο, είναι κεντρική πολιτική επιλογή και οι διαπιστώσεις αυτές που κάνουν οι εργαζόμενοι χρειάζεται να μεταφραστούν σε επιλογή που δεν θα είναι μία από τα ίδια, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά με ψήφο στο ΚΚΕ», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σοφιανός.

Ο κ. Σοφιανός επισκέφθηκε και τους εργαζόμενους στον Τομέα Καθαριότητας του 1ου Διαμερίσματος, όπου τόνισε ότι «το μέγεθος του ΚΚΕ στο δήμο, στην περιφέρεια, στις ευρωεκλογές μετράει πολλαπλά, μετράει υπέρ του εργαζομένου. Θα δείξει ότι ένας κόσμος είναι πια αποφασισμένος, δε δέχεται να σκύβει άλλο το κεφάλι, δε δέχεται άλλο να αφήνει τα δικαιώματά του στην άκρη, δε δέχεται να προσαρμόζεται στα λιγότερα. Βάζουν ξανά ψεύτικα διλήμματα και τη λογική του μικρότερου κακού. Όμως αυτοί που βάζουν τέτοια διλήμματα ευθύνονται για την απώλεια 4-5 μισθών το χρόνο, γιατί τέτοια είναι η κλοπή στο εισόδημα. Για παράδειγμα, το 2011 ο δήμος της Αθήνας πλήρωνε για μισθούς 178εκ. ευρώ και το 2019 δίνει 123εκ. ευρώ. Αυτά τα 45εκ. ευρώ είναι τα λεφτά που λείπουν από την τσέπη σας και οι συνάδελφοί σας που λείπουν, γιατί στη θέση του μόνιμου που συνταξιοδοτήθηκε, ήρθαν εργαζόμενοι που εναλλάσσονται και εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης».

Ακόμη κατήγγειλε ότι «στήνουν καυγάδες ψεύτικους. Χρεώνουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στον Κ. Μπακογιάννη της ΝΔ ότι θέλει να φέρει ΣΔΙΤ - και εμείς είμαστε αντίθετοι και του κάνουμε κριτική γι’ αυτό-, αλλά ΣΔΙΤ έφερε και ο Γ. Καμίνης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στο ηλεκτρολογικό και τους εργολάβους στο πράσινο, και ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει διατηρήσει το θεσμικό πλαίσιο για να ανακυκλώνονται οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης στους δήμους και αλλού. Όλοι μαζί ψήφισαν τον «Κλεισθένη» που προβλέπει ότι οι δήμοι πρέπει να συνεργάζονται με ιδιώτες, ότι οι δήμοι πρέπει να δίνουν σε εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων τα ακίνητά τους. Και η κ. Δούρου στην περιφέρεια Αττικής στο Πεδίον του Άρεως έχει δώσει σε εργολάβους την καθαριότητα, το πράσινο και τη φύλαξη. Άρα μην κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί είναι κοινή τους επιλογή η ιδιωτικοποίηση και οι συμπράξεις με τους ιδιώτες, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι μειώσεις των μισθών», υπογράμμισε ο κ. Σοφιανός.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας γνωμοδοτεί... πριν το Ι.Ε.Π. ...για το Ι.Ε.Π.
Ας μας ενημερώσει ο  Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαμπαρούτσης σε ποιο όνειρό του είδε την έγκριση του παραπάνω προγράμματος για το σχολικό...
Η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας γνωμοδοτεί... πριν το Ι.Ε.Π. ...για το Ι.Ε.Π.