Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Το είχαμε πει από το 2014. Το Μακεδονικό να λυθεί με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό. Και από το τέλος του 2017 είχαμε πει ότι θα το ψηφίσουμε. Τώρα με εγκαλούν ποιοι;»

«Κατηγορηματικά δεν θα συμμαχήσω με Σύριζα. Η ψήφος μου για τις Πρέσπες δεν είναι συγχωροχάρτι για την πολιτική του Τσίπρα» τονίζει σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το είχαμε πει από το 2014. Το Μακεδονικό να λυθεί με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό. Και από το τέλος του 2017 είχαμε πει ότι θα το ψηφίσουμε. Τώρα με εγκαλούν ποιοι; Μα και ο Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπέρ της συμφωνίας. Τα δύο ζωντανά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτοί προδότες είναι; Μα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ίδιο πίστευε. Εγώ είμαι με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και όχι με τον Αντώνη Σαμαρά. Εκ παραδόσεως η οικογένεια είναι υπέρ της λύσης. Όλοι άλλαξαν άποψη πιεζόμενοι από στενά κομματικά συμφέροντα. Εκτός από μένα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «εμείς, το Ποτάμι δεν γονατίσαμε. Εμείς παραμείναμε σταθεροί στις απόψεις μας. Εκείνοι γονάτισαν από το φόβο του πολιτικού κόστους».

Σε ερώτηση για τη στήριξη του Μαδούρο από την κυβέρνηση είπε: «Μα το κάνουν για τον ίδιο λόγο που αφήνουν τα Εξάρχεια να καίγονται. Να βρίσκονται στο έλεος συμμοριών. Παρέα με τους μπαχαλάκηδες. Όπως και στα Πανεπιστήμια. Αυτός είναι ο φερετζές τους ο αριστερός. Και την ίδια στιγμή τα βρίσκουν με τους "Αμερικανούς φονιάδες των λαών" και με τη Μέρκελ. Για αυτό τώρα υπέρ Μαδούρο. Για να λένε "εμείς αντισταθήκαμε στον διωγμό του Μαδούρο. Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα". Αυτό είναι το σύστημα που τροφοδοτεί ψεκασμένους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι πρόσφατα έγινε ρύθμιση κομματικών δανείων στη Βουλή που την υπερψήφισαν και ο Σύριζα και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. «Εκεί λοιπόν, όταν τους βολεύει είναι με τον Αλέξη Τσίπρα. Εκεί ο Τσίπρας βρίσκεται εντός υγειονομικής ζώνης. Ακόμα και για τα πιο αναγκαία μέτρα δεν ψηφίζουμε τίποτα. Λέει η Νέα Δημοκρατία. Όταν όμως πρόκειται για το money όλα καλά και τέλεια» υπογράμμισε.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «από τη μια ο Τσίπρας φλερτάρει με τον Μαδούρο. Από την άλλη ο Κυριάκος έχει παραδοθεί στους ακροδεξιούς του» και επανέλαβε ότι θα είναι παρών στις ευρωεκλογές του Μαΐου αλλά και στις εθνικές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντα
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Συντάξεις χηρείας και ορφανίας: Πώς η κατάργηση της δεύτερης εθνικής σύνταξης οδηγεί σε φτωχοποίηση χιλιάδες δικαιούχους
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Ένα σοκαριστικό περιστατικό με θύμα μια μητέρα τριών παιδιών σημειώθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα σύνορα ανάμεσα σε Νέο Σούλι και Ριγανόκαμπο.
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
«Πονάω σε όλο μου το κορμί. Εχω μώλωπες σε χέρια, πλάτη και πόδια» λέει η μητέρα και πρώην πρωταθλήτρια στίβου
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
λεφτ
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Σχολική αυτονομία ή μετακύλιση κόστους; Η κριτική των δασκάλων στα κυβερνητικά σχέδια για τα έξοδα των σχολικών μονάδων
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Διαχείριση στο άγχος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους
Προτάσεις για πρακτικές και εύκολες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, έναν μήνα πριν την έναρξη των Πανελληνίων έως και το κλείσιμο της...
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους