Thumbnail
Δηλώσεις κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου

«Η απόφαση να αποδεχθώ την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών είναι και απόφαση με πολλαπλά μηνύματα, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς το εσωτερικό, και την κυβέρνησή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου στον απόηχο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η απόφασή του να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά του να μην ανεχθεί «καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική», αλλά και να μην ανεχθεί «από κανέναν να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας για έξοδο από την κρίση».

«Αποφάσισα εγώ ο ίδιος να αναλάβω το υπουργείο Εξωτερικών δίνοντας ένα μήνυμα πως η επιλογή μου σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να διασφαλιστεί η επιτυχής ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε επίσης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως έκανε δεκτή «με πόνο καρδίας» την παραίτηση του κ. Κοτζιά, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά «για την πολύτιμη συμβολή του στην αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην ΠΓΔΜ πως δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, καθώς όπως συμπλήρωσε, «η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ένταξη της ΠΓΔΜ σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας"».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ενθάρρυνε την ηγεσία της ΠΓΔΜ να προχωρήσει «με θάρρος και αποφασιστικότητα» προς την κατεύθυνση της συνταγματικής αναθεώρησης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kapodistriako
ΕΚΠΑ: Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου
Γέφυρα επιστήμης και πολιτισμού: Μεγάλη εκδήλωση του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
ΕΚΠΑ: Τα Πανεπιστημιακά Μουσεία γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου
ηλιο
Ηλιούπολη: Μάχη για τη ζωή δίνει η 17χρονη στη ΜΕΘ - Οι έρευνες των αρχών για το κοινό νήμα της τραγωδίας
Ώρες αγωνίας για τη 17χρονη στη ΜΕΘ – Η κατάθλιψη και οι εξετάσεις στο επίκεντρο των ερευνών
Ηλιούπολη: Μάχη για τη ζωή δίνει η 17χρονη στη ΜΕΘ - Οι έρευνες των αρχών για το κοινό νήμα της τραγωδίας