Χίος: Εκπαιδευτικοί και γονείς στηρίζουν τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου – Αντιδρούν στην παραπομπή του

Πολιτική 0

Τσακαλώτος: Δόθηκε πολιτική στήριξη για το κλείσιμο της αξιολόγησης - Τώρα κοιτάζουμε τη ρύθμιση του χρέους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

«Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα. Δόθηκε η πολιτική στήριξη στη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης και απομένουν μόνο ορισμένα τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup.

«Τα μάτια μας τώρα είναι στραμμένα στο θέμα της ρύθμισης του χρέους, καθώς η τέταρτη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνει τόσο σημαντικά προαπαιτούμενα γιατί το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές», είπε ακόμη.

Ο κ Τσακαλώτος παρέπεμψε στην τελευταία παράγραφο του ανακοινωθέντος του Γιούρογκρουπ, όπου ξεκαθαρίζεται ότι το EWG θα αρχίσει να επεξεργάζεται τα μέτρα για το χρέος στο πνεύμα και το πλαίσιο της γαλλικής  πρότασης για σύνδεση του με την ρήτρα ανάπτυξης.

Ο υπουργός  Οικονομικών ξεκαθάρισε  ότι δεν συζητήθηκε σήμερα  θέμα προληπτικής πιστωτικής γραμμής διευκρινίζοντας ότι η φύση της εξόδου από το πρόγραμμα θα συζητηθεί προς το Πάσχα. 

Σημείωσε επίσης ότι το «μαξιλαράκι»« που χτίζεται και με τα 1,9 δισ. που διατίθεται από το συνολικό πακέτο των 6,7 δισ. της τρίτης αξιολόγησης συνιστά μια πιστωτική γραμμή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική