Πολιτική

Στον ορθόδοξο ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο Τσίπρας και Κοτζιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τον καθρεδικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο επισκέφθηκε προ ολίγου ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός, που συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, επισκέφθηκε και το μουσείο του ορθόδοξου ναού. 

Ακολουθεί η συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

.@PrimeministerGR A.Tsipras and FM @NikosKotzias visit the world famous Saint Sophia Cathedral in #Kyiv #Ukraine pic.twitter.com/PpREBAOdLB

Ο στόχος της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Κίεβο κινείται στο τρίπτυχο «εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ, προστασία της ελληνικής κοινότητας και στενότερη οικονομική συνεργασία».

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, ο πρωθυπουργός έθεσε το ευρύτερο θέμα της ειρήνευσης στην περιοχή, διατυπώνοντας μία σαφή, διπλή πρόταση, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αναζυπύρωση των συγκρούσεων: ειρήνη στην Ουκρανία- εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική