Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι εκεχειρία «επιβλήθηκε στον εχθρό», μετά τις επιθέσεις των Φρουρών της Επανάστασης (Sepah) σε απάντηση στις ενέργειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Σε απευθείας μετάδοση, παρουσιάστρια του Iran National News Network δήλωσε ότι οι «επιτυχημένες πυραυλικές επιχειρήσεις» των Φρουρών, σε συνδυασμό με τη «συνοχή και αντοχή του ιρανικού λαού», οδήγησαν στην επιβολή εκεχειρίας.
Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε πότε ξεκινά η εκεχειρία, ούτε αν υπάρχει επίσημη συμφωνία με τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ιρανική τηλεόραση, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ζήτησε εκεχειρία «με τρόπο που θύμιζε ικεσία», λίγο μετά την πυραυλική επίθεση στη στρατιωτική βάση Al Udeid στο Κατάρ.
«Χθες το βράδυ, μόλις μία ώρα μετά την επιτυχημένη επίθεση των Φρουρών στην αμερικανική βάση στο Κατάρ, ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία στον επιβεβλημένο σιωνιστικό πόλεμο κατά της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την ισραηλινή πλευρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στο Ισραήλ λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, με τον ισραηλινό στρατό να κάνει λόγο για νέα πυραυλική επίθεση από το Ιράν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ