ταμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι απογοητευμένος από τη Ρωσία και αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Βατικανό

Σε μια αιφνιδιαστική τοποθέτηση, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε χθες τον Βλαντίμιρ Πούτιν να διακόψει άμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία και να προχωρήσει σε συμφωνία ειρήνης. «Σταματήστε τη φωτιά και υπογράψτε μια συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο της Μόρισταουν, στο Νιου Τζέρζι, απευθυνόμενος άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Τραμπ προχώρησε και σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα εκτίμηση: πιστεύει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενδέχεται να είναι πρόθυμος να αποδεχθεί την απώλεια της Κριμαίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η Κριμαία είναι ένα θέμα που κρατάει πάνω από 12 χρόνια», δείχνοντας πως θεωρεί το ζήτημα πλέον δευτερεύον για την Ουκρανία.

Αυτή η άποψη ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζελένσκι, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι η Ουκρανία δεν θα εγκαταλείψει καμία διεκδίκηση εδαφικής κυριαρχίας.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Ουκρανό ηγέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βατικανό. Την περιέγραψε ως «θετική και ήρεμη», τονίζοντας ότι διαπίστωσε αλλαγή στο ύφος του Ζελένσκι σε σχέση με προηγούμενες εντάσεις. «Τον βλέπω πιο ήρεμο, φαίνεται να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και πιστεύω ότι θέλει συμφωνία», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος.

Σε σκληρό τόνο, ο Τραμπ εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για τη ρωσική στάση. «Πούτιν, σταμάτα τις εχθροπραξίες και προχώρησε σε συμφωνία», ήταν το σαφές μήνυμά του, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για άμεσο τέλος της σύγκρουσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
πανελλαδικές
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά
Σπουδές για όσους σκέφτονται «έξω από το κουτί»: Τα τμήματα που συνδυάζουν design, φαντασία και τεχνολογία αιχμής
Πανελλαδικές: Τα «κρυφά» τμήματα Μηχανικών για δημιουργικά και καλλιτεχνικά μυαλά