ταμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι απογοητευμένος από τη Ρωσία και αναφέρθηκε στη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Βατικανό

Σε μια αιφνιδιαστική τοποθέτηση, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε χθες τον Βλαντίμιρ Πούτιν να διακόψει άμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία και να προχωρήσει σε συμφωνία ειρήνης. «Σταματήστε τη φωτιά και υπογράψτε μια συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο της Μόρισταουν, στο Νιου Τζέρζι, απευθυνόμενος άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Τραμπ προχώρησε και σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα εκτίμηση: πιστεύει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενδέχεται να είναι πρόθυμος να αποδεχθεί την απώλεια της Κριμαίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η Κριμαία είναι ένα θέμα που κρατάει πάνω από 12 χρόνια», δείχνοντας πως θεωρεί το ζήτημα πλέον δευτερεύον για την Ουκρανία.

Αυτή η άποψη ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζελένσκι, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι η Ουκρανία δεν θα εγκαταλείψει καμία διεκδίκηση εδαφικής κυριαρχίας.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Ουκρανό ηγέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βατικανό. Την περιέγραψε ως «θετική και ήρεμη», τονίζοντας ότι διαπίστωσε αλλαγή στο ύφος του Ζελένσκι σε σχέση με προηγούμενες εντάσεις. «Τον βλέπω πιο ήρεμο, φαίνεται να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και πιστεύω ότι θέλει συμφωνία», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος.

Σε σκληρό τόνο, ο Τραμπ εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για τη ρωσική στάση. «Πούτιν, σταμάτα τις εχθροπραξίες και προχώρησε σε συμφωνία», ήταν το σαφές μήνυμά του, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για άμεσο τέλος της σύγκρουσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

frouta
Νέα μελέτη συνδέει τη φρουκτόζη με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων
Στην εποχή της αφθονίας των επεξεργασμένων τροφών, προϊόντα όπως τα αναψυκτικά, τα έτοιμα σνακ, τα γλυκά και τα ενεργειακά ποτά βρίσκονται εύκολα...
Νέα μελέτη συνδέει τη φρουκτόζη με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων