YEMENI
Ο εκπρόσωπος των Χούθι κατηγόρησε τις ΗΠΑ για απρόκλητη επίθεση σε ένα ανεξάρτητο κράτος

Οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, πλήττοντας θέσεις των Χούθι σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χτυπήματα επικεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Σαναά και την επαρχία Σαάντα, με στόχο υπόγειες αποθήκες όπλων και κρίσιμες υποδομές. 

Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 101, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στόχοι των επιδρομών

Ανάμεσα στους στόχους βρέθηκε και ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της πόλης Dahyan στη Σαάντα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος της περιοχής. 

Η απάντηση των Χούθι

Ο εκπρόσωπος των Χούθι κατηγόρησε τις ΗΠΑ για απρόκλητη επίθεση σε ένα ανεξάρτητο κράτος, θεωρώντας την επέμβαση ως υποστήριξη του Ισραήλ στη σύγκρουση στη Γάζα. Τόνισε επίσης ότι η διεθνής ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα δεν απειλείται από τους Χούθι, αλλά από την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Κλιμάκωση και πιθανές συνέπειες

Η συνέχιση των βομβαρδισμών ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής, αυξάνοντας τον κίνδυνο γενικευμένης σύγκρουσης. Οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να πλήττουν στρατιωτικές θέσεις των Χούθι, ενώ η Τεχεράνη, που στηρίζει τους αντάρτες, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παρκ
Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την δημιουργία νέου δημοτικού πάρκινγκ 500 θέσεων στην Αθήνα - Πού θα χτιστεί και πότε θα ανοίξει
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υπογράμμισε ότι το έργο προχωρά με καθαρό πλαίσιο και συνέπεια, μετά την απομάκρυνση της προηγούμενης αναδόχου...
Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την δημιουργία νέου δημοτικού πάρκινγκ 500 θέσεων στην Αθήνα - Πού θα χτιστεί και πότε θα ανοίξει
syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
ΕΛΜΕ Πειραιά: Στο πλευρό των γονέων για τα κενά στα σχολεία - Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας
ΕΛΜΕ Πειραιά: Στο πλευρό των γονέων ενάντια στα κενά στα σχολεία - Αύριο στις 19:30 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καρπάθου
ΕΛΜΕ Πειραιά: Στο πλευρό των γονέων για τα κενά στα σχολεία - Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας