ΣΥΡΙ
830 Αλαουίτες άμαχοι σκοτωμένοι στη Συρία: Αύξηση της βίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 830 αλαουίτες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και παραστρατιωτικές οργανώσεις που συνδέονται με το καθεστώς, κατά τη διάρκεια των μαχών στην δυτική Συρία. Οι μάχες αφορούν πιστούς του ανατραπέντα προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο νέος αυτός απολογισμός βίας ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε τουλάχιστον 1.311 νεκρούς, εκ των οποίων 481 είναι μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και μαχητές πιστοί στην φατρία του Άσαντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέβιντ Λάμι, χαρακτήρισε τις πληροφορίες για τους πολλούς φόνους αμάχων στις παραλιακές περιοχές της Συρίας ως «φρικτές». Ο Λάμι κάλεσε τις αρχές της Δαμασκού να εγγυηθούν την προστασία όλων των Σύρων πολιτών και να προχωρήσουν σε μια σαφή πορεία προς τη μεταβατική δικαιοσύνη.

«Οι αρχές στη Δαμασκό πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία όλων των Σύρων και να χαράξουν έναν ξεκάθαρο δρόμο προς τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Λάμι σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ
Τραγωδία στην Υπάτη: 68χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου σε αγροτική εργασία
Το δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά στη σύζυγό του – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τραγωδία στην Υπάτη: 68χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου σε αγροτική εργασία
εκδηλωση
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00, ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51)
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»
παδα στασυ
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Μεταφορών και...
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»