ισπανια
Η αρχική λίστα ήταν στις 5.000 κλήσεις για αγνοούμενους, ωστόσο μειώνεται καθώς αποκαθίστανται οι επικοινωνίες

Στους 207 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Ισπανία σε μία από τις χειρότερες τραγωδίες της, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν, ενώ σύγχυση επικρατεί με τους αγνοούμενους.

Οι αρχές δεν αναφέρουν δημόσια τον αριθμό των αγνοουμένων, επειδή ο αριθμός τους, μειώνεται, καθώς οι άνθρωποι με την αποκατάσταση των επικοινωνιών εντοπίζονται όσοι είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι. Ωστόσο επιβεβαιώθηκε όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ ότι οι αρχές επεξεργάζονται μια λίστα με 2.500 κλήσεις για αγνοούμενους.

Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 50% από την αρχική λίστα, των περίπου 5.000 εξαφανισμένων. Μειώθηκε στο μισό σε λίγες μέρες, επομένως αναμένεται ότι θα συνεχίσει να μειώνεται.

Πρόκειται για άτομα που, παρόλο που στην αρχή δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι, έδωσαν σημεία ζωής, ανέκτησαν κάλυψη από τα κινητά τους τηλέφωνα ή τελικά διασώθηκαν.

Ως εκ τούτου, για τις αρχές δεν μπορούν ακόμη να μιλήσουν επίσημα για 2.500 αγνοούμενους, καθώς υποτίθεται ότι ο κατάλογος των ταυτοποιημένων κλήσεων από άτομα που προσπαθούν να εντοπίσουν ένα μέλος της οικογένειας πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Σε μία μόνο μέρα, φτάσαμε από 3.100 σε 2.500 κλήσεις, για παράδειγμα.

Ένας από τους Δήμους που παραμένει απομονωμένος είναι ο Benetúser, με τη Δήμαρχο της πόλης, Eva Sanz να αναφέρει στα ισπανικά μέσα πως υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς, εκτός από τους 6 που εντοπίστηκαν, καθώς αγνοούνται 25 άνθρωποι.

Όπως τόνισε, φέρεται να «βρίσκονται σε κάποια γκαράζ ή σε υπόγεια σήραγγα που συνδέει την πόλη με άλλον γειτονικό Δήμο». Στην συγκεκριμένη σήραγγα υπάρχουν περίπου 20 αυτοκίνητα, τα οποία οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να ερευνήσουν, αφού είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω από το άλλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου
Επίσκεψη Μιχαηλίδου σε Πόρο–Γαλατά: Άμεση λύση για ΚΔΑΠ ΑμεΑ - Προχωρά η ανακατασκευή της κατασκήνωσης
Νέα κατασκήνωση το 2026 και άμεση προσωρινή στέγη για ΚΔΑΠ ΑμεΑ
Επίσκεψη Μιχαηλίδου σε Πόρο–Γαλατά: Άμεση λύση για ΚΔΑΠ ΑμεΑ - Προχωρά η ανακατασκευή της κατασκήνωσης
xeiropedes
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Ο εκπαιδευτικός που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες μαθήτριες δικάστηκε τελεσίδικα – Αρνείται τις κατηγορίες, μιλά για «παρεξήγηση» και σκευωρία
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου
Πολυτεχνείο Κρήτης: 52 χρόνια μετά – οι φοιτητές βγαίνουν στο δρόμο ενάντια σε διαγραφές, αυταρχισμό και ιδιωτικά πανεπιστήμια
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου