Επιστήμονες βρήκαν πύθωνα που κατάπινε ολόκληρο ελάφι
Το εντυπωσιακό βίντεο: «Ήταν σαν να πιάναμε έναν κατά συρροή δολοφόνο επ’ αυτοφώρω και ήταν πολύ έντονο να το παρατηρούμε σε πραγματικό χρόνο»

Ένας τεράστιος πύθωνας της Βιρμανίας βρέθηκε να καταβροχθίζει ένα ελάφι στα Έβεργκλεϊντς της Φλόριντα. Το εντυπωσιακό εύρημα αλλάζει όσα υπέθεταν οι βιολόγοι για το τι είναι σωματικά ικανά να καταφέρουν τα συγκεκριμένα φίδια.

«Ήταν σαν να πιάναμε έναν κατά συρροή δολοφόνο επ’ αυτοφώρω και ήταν πολύ έντονο να το παρατηρούμε σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε στο Live Science ο Ian Bartoszek, βιολόγος άγριας ζωής και επιστημονικός συντονιστής της οργάνωσης Conservancy of Southwest Florida.

Ο θηλυκός πύθωνας της Βιρμανίας (Python bivittatus) είχε μήκος 4,5 μέτρα και ζύγιζε 52 κιλά. Έτρωγε ένα ελάφι με λευκή ουρά (Odocoileus virginianus) που ζύγιζε 35 κιλά – σχεδόν το 67% της μάζας του φιδιού.

Για να καταβροχθίσει το ελάφι, το στόμα του φιδιού τεντώθηκε τόσο πολύ που έφτασε στο 93% του μέγιστου ανοίγματός του, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Reptiles & Amphibians.

«Αυτό ήταν το πιο έντονο και εντυπωσιακό θέαμα που έχουμε παρατηρήσει σε 12 χρόνια παρακολούθησης πυθώνων στη νοτιοδυτική Φλόριντα», δήλωσε ο Bartoszek, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

«Δυστυχώς, η ντόπια άγρια ζωή μας στη Φλόριντα δεν έχει εξελιχθεί εξαιτίας αυτού του κορυφαίου αρπακτικού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ολτεε
ΟΛΤΕΕ: Συνάντηση για τα ΕΠΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία - Στο επίκεντρο οι ελλείψεις και οι ανισότητες
Παρέμβαση της Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για κρίσιμα ζητήματα υποδομών,...
ΟΛΤΕΕ: Συνάντηση για τα ΕΠΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία - Στο επίκεντρο οι ελλείψεις και οι ανισότητες