Πύργος παρατήρησης του ΟΗΕ
Τραυματίες δύο κυανόκρανοι του ΟΗΕ: Οι Ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν τον πύργο παρατηρησής τους

Δύο μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινά πυρά προκάλεσαν την πτώση του πύργου παρατήρησης στον οποίο βρίσκονταν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενδιάμεσης Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL), ο πύργος παρατήρησης στην έδρα της στη Νακούρα δέχθηκε άμεσο χτύπημα, με αποτέλεσμα την πτώση των ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης.

Οι τραυματισμοί δεν είναι - ευτυχώς αυτή τη φορά - σοβαροί, αλλά τα στελέχη της UNIFIL παραμένουν στο νοσοκομείο, διευκρίνησε ο ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε , ο ΟΗΕ ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν "χτυπήσει επανειλημμένα" θέσεις του ΟΗΕ τις τελευταίες 24 ώρες, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για τρείς επιθέσεις.

Σύμφωνα με αυτή, οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν επίσης εναντίον μιας βάσης του ΟΗΕ στη Ras Naqoura, "χτυπώντας την είσοδο του καταφυγίου όπου βρίσκονταν οι ειρηνευτές και προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και ένα σύστημα επικοινωνιών".

Υπενθυμίζεται ότι η UNIFIL είναι μια ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ που δημιουργήθηκε το 1978. Παρακολουθεί τις εχθροπραξίες και συμβάλλει στη διασφάλιση της ανθρωπιστικής πρόσβασης στους αμάχους.

"Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου", αναφέρει ο ΟΗΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxes_252863_128495_type13262.jpg
Σκόνη από την Αφρική και καταιγίδες, σήμερα, Παρασκευή: Που θα χρειαστείτε ομπρέλα
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή: Πού θα χρειαστείτε ομπρέλα – Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη
Σκόνη από την Αφρική και καταιγίδες, σήμερα, Παρασκευή: Που θα χρειαστείτε ομπρέλα
eoppep.png
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή εξατομικευμένου επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών
Στις υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή εξατομικευμένου επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει τελικά για το ωράριο και τις εφημερίες των εκπαιδευτικών
Η εφημερία, τα διαλείμματα, η επίβλεψη δράσεων, η συνεργασία με γονείς και συναδέλφους είναι κομμάτια μιας σύνθετης επαγγελματικής ταυτότητας.
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει τελικά για το ωράριο και τις εφημερίες των εκπαιδευτικών