επιθεση
«Ήταν σαν σκηνή από ταινία τρόμου»

Ένα φρικιαστικό περιστατικό συνέβη στο Σάουθπορτ του Μέρσεϊσαϊντ, καθώς ένα άτομο επιτέθηκε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός χορευτικού πάρτι με θέμα την Taylor Swift. Από την επίθεση ένα μικρό κοριτσάκι έχασε τη ζωή του και άλλα 8 τραυματίστηκαν.

Το Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey στο κοντινό Λίβερπουλ χαρακτήρισε «μείζον» το περιστατικό – αν και ο ακριβής αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται παραμένει ασαφής αυτή τη στιγμή.

Υπάρχουν αναφορές ότι «νεαρά κορίτσια» δέχθηκαν επίθεση καθώς παρακολουθούσαν ένα μάθημα χορού στις διακοπές τους. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Βορείου Δυτικού Τομέα (NWAS) δήλωσε: «Μέχρι στιγμής, η NWAS έχει περιθάλψει οκτώ ασθενείς με τραύματα από μαχαίρι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Aintree και στο νοσοκομείο Southport and Formby».

Η Daily Mail, αναδημοσιεύοντας τις πληροφορίες της Liverpool Echo, αναφέρει πως το άτομο που έχει χάσει τη ζωή του είναι ένα μικρό κοριτσάκι.

Ένας ιδιοκτήτης τοπικής επιχείρησης, ο οποίος ήταν ένας από τους ανθρώπους που κάλεσαν την αστυνομία, δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν σαν «σκηνή από ταινία τρόμου» και πρόσθεσε ότι 6 ή 7 «νεαρά κορίτσια» είχαν μαχαιρωθεί.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Merseyside δήλωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη αφού κλήθηκαν στο ακίνητο στην οδό Hart λίγο πριν από το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε «φρικτό και βαθιά σοκαριστικό» το περιστατικό στο Σάουθπορτ.

Το Sky News αναφέρει ότι ο αρχικός κλοιός των αστυνομικών αρχών που τέθηκε σε εφαρμογή έχει πλέον διευρυνθεί και «τουλάχιστον 10 αστυνομικά οχήματα βρίσκονται στη σκηνή», ενώ ασθενοφόρα υπάρχουν ακόμη στο σημείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Ποιοι σπιλώνουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο;»
ΑΠΘ: «Ποιος ή ποιοι διέδωσαν το άθλιο ψέμα ότι οι Πρυτανικές Αρχές, ο Κοσμήτορας ή οποιοσδήποτε άλλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είχαν δώσει...
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Ποιοι σπιλώνουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο;»
Γυναίκα υπέστη έμφραγμα
Έμφραγμα: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε και πώς να αντιδράσουμε εγκαίρως
Ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Καλλιέρης εξηγεί πότε το έμφραγμα εμφανίζεται «σιωπηλά», ποια συμπτώματα είναι ύποπτα και τι σώζει ζωές
Έμφραγμα: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε και πώς να αντιδράσουμε εγκαίρως