Κωνσταντινούπολη
Νέα προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό – «Εάν σπάσει η γραμμή του ρήγματος, θα σημειωθεί σεισμική δόνηση έως και 7,5 Ρίχτερ»

Την ανάγκη της έγκαιρης προετοιμασίας για έναν νέο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη και στον Μαρμαρά υπογράμμισε ο Τούρκος σεισμολόγος, Δρ. Naci Görür, σε ομιλία του στο πάνελ «Σεισμός και Αστικός Μετασχηματισμός στην Κωνσταντινούπολη» στο Eyüpsultan.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο: «Το σύστημα ρηγμάτων στη Θάλασσα του Μαρμαρά είναι ο βόρειος κλάδος της γραμμής της Βόρειας Ανατολίας μήκους 160 χιλιομέτρων. Η τελευταία ημερομηνία σεισμού αυτού του ρήγματος στη Θάλασσα του Μαρμαρά ήταν μεταξύ Αυγούστου και Μαΐου 1766. Η Κωνσταντινούπολη γνώρισε 2 σεισμούς με μέγεθος πάνω από 7 Ρίχτερ το 1766. Επί του παρόντος, το έτος είναι το 2024. Αυτό το σύστημα ρηγμάτων καταγράφει έναν σεισμό κάθε 250 χρόνια. Με άλλα λόγια, η ενέργεια συσσωρεύεται για 250 χρόνια και προκαλεί σεισμό. Χαλαρώνει και συμβαίνει ξανά 250 χρόνια μετά».

«Προσθέστε 250 στο έτος 1766 και γίνεται 2016. Γι’ αυτό φωνάζουμε “Ετοιμάστε την Κωνσταντινούπολη για σεισμό”. Εμείς λέμε προσοχή στην περιοχή του Μαρμαρά και στην Κωνσταντινούπολη. Εάν σπάσει η γραμμή του ρήγματος, θα σημειωθεί σεισμός έως και 7,5 Ρίχτερ. Μέλημά μου είναι η δημιουργία αντισεισμικών οικιστικών περιοχών. Ο σεισμός ξεκίνησε σε αυτή τη χώρα πριν από 13,6 εκατομμύρια χρόνια. Σεισμοί συμβαίνουν σε αυτά τα εδάφη εδώ και 13,6 εκατομμύρια χρόνια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γεωεπιστήμονα, σχεδόν κάθε μέρος της Τουρκίας καλύπτεται από ζωντανά ρήγματα. «Σίγουρα θα γίνει μεγάλος σεισμός σήμερα, αν όχι σήμερα, αύριο, αν όχι αύριο, μεθαύριο. Εγώ λέω: Ας ξεχάσουμε τα ρήγματα και τους σεισμούς. Ας κάνουμε μια παραδοχή. Ας πούμε «Η χώρα μου είναι χώρα σεισμού». Αν ναι, ας φτιάξουμε αντισεισμικές κατοικημένες περιοχές. Ας το λύσουμε μια για πάντα. Αυτό είναι το θέμα που πρέπει να συζητηθεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξορυξεις
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
«Πιθανή εξόρυξη θα προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων»
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων