ET
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ταινία ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ ενώ κέρδισε 4

Το κεφάλι του διάσημου εξωγήινου Ε.Τ. πουλήθηκε σε δημοπρασία αναμνηστικών του Χόλυγουντ στο Λος Άντζελες.

Στη δημοπρασία αναμνηστικών Hollywood Legends του Julien’s Auction στο Λος Άντζελες πουλήθηκε έναντι 635.000 δολαρίων το μηχανικό κεφάλι του εξωγήινου Ε.Τ. από την κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1982 του Στίβεν Σπίλμπεργκ «E.T. Το Extra-Terrestrial».

Το animatronic κατασκευάστηκε από τον αείμνηστο καλλιτέχνη ειδικών εφέ Κάρλο Ραμπάλντι και έχει μεταλλικό σκελετό με αφρώδες λάτεξ εξωτερικό δέρμα, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης παλμού στις φλέβες για κοντινές σκηνές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία που ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ κέρδισε 4 συμπεριλαμβανομένου του βραβείο Καλύτερων Οπτικών Εφέ για τον Ραμπάλντι και την ομάδα του.

Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτες μέρες της δημοπρασίας ήταν αφιερωμένες σε ρομπότ, μάγισσες, ήρωες και εξωγήινους από ταινίες με εισπρακτική επιτυχία από τη δεκαετία του 1950.

Στολή του Batman που φορούσε ο Μάικλ Κίτον στην ταινία κόμικς «Batman Returns» το 1992 πωλήθηκε έναντι 63.500 δολαρίων. Επιπλέον η ασπίδα του «Captain America, που χρησιμοποιήθηκε από τον Κρις Έβανς στην ταινία του 2011 «Captain America: The First Avenger» πωλήθηκε έναντι 65.000 δολαρίων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τον υπολογισμό των μορίων και το χρονοδιάγραμμα για Βάσεις και βαθμολογίες
Μόρια Πανελλαδικών 2026: Πώς οι συντελεστές βαρύτητας ανά τμήμα αλλάζουν τα δεδομένα για τους υποψηφίους
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τον υπολογισμό των μορίων και το χρονοδιάγραμμα για Βάσεις και βαθμολογίες
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Θέματα-«φωτιά» ή θέματα-«δώρο»; Γιατί το ερώτημα είναι λάθος από την αρχή
Πανελλαδικές 2026: Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι αν τα θέματα είναι εύκολα ή δύσκολα
Πανελλαδικές 2026: Θέματα-«φωτιά» ή θέματα-«δώρο»; Γιατί το ερώτημα είναι λάθος από την αρχή
Χανιά
Από τη βαρηκοΐα στην προσφορά: Η καθηγήτρια που διδάσκει εθελοντικά Νοηματική
Εδώ και 29 χρόνια υπηρετεί την εκπαίδευση και διδάσκει εθελοντικά Νοηματική σε συναδέλφους της στα Χανιά
Από τη βαρηκοΐα στην προσφορά: Η καθηγήτρια που διδάσκει εθελοντικά Νοηματική