Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1724106414115950756 at this time, please check again later.
ισλανδία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισλανδία: Το ηφαίστειο κόβει στα δύο το έδαφος!

Δραματικές ώρες περνούν χιλιάδες άνθρωποι στην Ισλανδία, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το ηφαίστειο Φαγκραντάλσφιαλ μπορεί να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή. Μάλιστα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν το έδαφος στην πόλη Γκρίνταβικ να κόβεται στα δύο, αναδεικνύουν τις τρομακτικές στιγμές που ζουν οι κάτοικοι εκεί.

Η σεισμική δραστηριότητα στην Ισλανδία συνεχίζεται και οι Αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος για την έκρηξη του ηφαιστείου παραμένει.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί χιλιάδες δονήσεις στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, η οποία «ξύπνησε» ηφαιστειακά έπειτα από οκτώ αιώνες.

Μιλώντας στα media κάτοικοι της πόλης Γκρίνταβικ περιέργραψαν τις στιγμές που ζουν το τελευταίο διάστημα. «Δεν μπορούσες στιγμή να σταθείς σταθερός, τα πάντα σείονταν όλη την ώρα, επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμηθείς» τόνισε ο 56χρονος Χανς Βέρα.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω του κινδύνου ηφαιστειακής έκρηξης.

https://twitter.com/i/status/1724106414115950756

Ένα υπόγειο «ποτάμι» μάγματος (λιωμένων πετρωμάτων) με μήκος 15 χιλιόμετρα παραμένει ενεργό. Υπολογίζεται ότι το μάγμα είναι μόλις 800 μέτρα από την επιφάνεια της γης. Άμεσος παραμένει ο κίνδυνος για την πόλη Γκρίνταβικ, με 4.000 κατοίκους, η οποία έχει εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας.

Στους δρόμους της πόλης και στον ύπαιθρο έχουν εμφανιστεί βαθιές ρωγμές, αναφέρει το BBC.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαίρη Πλέσσα
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
Η διαχείριση της σχολικής παραίτησης δεν λύνεται με ψηφιακές πλατφόρμες και λογιστικές καταγραφές απουσιών στο myschool
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
σφακια
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Νέα συνάντηση του Εθνικού Διαλόγου την Τρίτη 26 Μαΐου
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Φυσική
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής
Η ΕΕΦ υποστηρίζει ότι οι μαθητές του Πεδίου Υγείας διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και ζητά να αξιοποιηθεί η νέα δυνατότητα πρόσβασης στα...
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής