Κακοκαιρία στην Αττική: Το μήνυμα Χαρδαλιά για τα σχολεία και την προσέλευση των μαθητών

Κόσμος 0

Λιβύη: Μεγαλώνει η τραγωδία - Στους 11.300 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Λιβύη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χιλιάδες είναι οι νεκροί από την κακοκαιρία «Daniel» στη Λιβύη

Τουλάχιστον 11.300 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Daniel».

Η καταιγίδα που έπληξε τη Ντέρνα της Λιβύης, προκάλεσε ρήξη δυο φραγμάτων, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να σαρώσουν ό,τι υπήρχε.

Σοβαρά τα προβλήματα

«Η ανθρωπιστική κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα ζοφερή στη Ντέρνα», τόνισε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη χώρα, σύμφωνα με το οποίο η πόλη συνεχίζει να μην έχει πόσιμο νερό. Τουλάχιστον 55 παιδιά δηλητηριάστηκαν επειδή ήπιαν μολυσμένο νερό.

Από τα συντρίμμια σπιτιών σε συνοικίες που χτυπήθηκαν από χειμάρρους και από τη θάλασσα ανασύρονται καθημερινά πτώματα, τα οποία θάβονται σε μια πόλη που έχουν μείνει μόνο συντρίμμια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα περισσότερα θύματα θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη ή παρασύρθηκαν προς τη Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, λιβυκή ομάδα έρευνας και διάσωσης με ζόντιακ ανέφερε από την πλευρά της πως βρήκε «πιθανόν 600 πτώματα» στη θάλασσα, ανοικτά της περιοχής Ομ-αλ-Μπρίκετ, κάπου είκοσι χιλιόμετρα ανατολικά από τη Ντέρνα, σύμφωνα με βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για τα ίδια πτώματα στα οποία αναφέρθηκε η ομάδα από τη Μάλτα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών σε γιορτή και παρέλαση

Σοφία Ζαχαράκη: «Διατηρούμε ανοιχτά σχολεία ακόμη και για δύο ή τρία παιδιά στην περιφέρεια»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος