Barbie
IMDB
Μεγάλο πρόβλημα στην παγκόσμια αγορά προκάλεσαν οι τεράστιες ποσότητες ροζ μπογιάς που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία «Barbie»

Οι τεράστιες ποσότητες ροζ μπογιάς που χρειάστηκαν για να φτιαχτούν τα ροζ σκηνικά της ταινίας «Barbie», απορρόφησαν όλη την παγκόσμια ζήτηση από μια εταιρεία.

Την είδηση μετέδωσε η σχεδιάστρια παραγωγής της αναμενόμενης ταινίας, Sarah Greenwood.

Τα χρωματικά προβλήματα

Μιλώντας στο Architectural Digest, η σκηνοθέτις Greta Gerwig αποκάλυψε ότι η ομάδα των Warner Bros Studios Leavesden κατασκεύασε τα λαμπυρίζοντα σκηνικά της ταινίας από το μηδέν· ακόμη και τον ουρανό, ο οποίος βάφτηκε στο χέρι, αντί να είναι Computer Generated Image. «Δημιουργούσαμε – κυριολεκτικά – το εναλλακτικό σύμπαν της Barbie» είπε. «Έπρεπε τα πάντα να είναι απτά, γιατί τα παιχνίδια είναι, πάνω απ’ όλα, πράγματα που πιάνεις», τόνισε.

Για να αναδημιουργήσει τη σχεδόν μονοχρωματική παλέτα των Dreamhouses της Barbie, η ομάδα σχεδίασης των σκηνικών έπρεπε να έχει στη διάθεσή της μια απύθμενη ποσότητα ροζ μπογιάς για να καλύψει τα πάντα, από φανοστάτες μέχρι οδικά σήματα. Χρησιμοποίησαν μια ιδιαίτερα κορεσμένη απόχρωση του ροζ που παράγει η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Rosco. «Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και τα πάντα να είναι υπερβολικά, σχεδόν» εξήγησε η Gerwig. Απαιτήθηκε τέτοια ποσότητα μπογιάς που σύμφωνα με την Greenwood η παραγωγή της ταινίας προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη της συγκεκριμένης απόχρωσης ροζ· «ξέμεινε από ροζ ο κόσμος» αστειεύτηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη, υπουργείο Παιδείας
Σοφία Ζαχαράκη: Πώς θα εφαρμοστεί το ειδικό ποσοστό 2% στις Πανελλαδικές 2026
Πώς θα γίνει η εισαγωγή στα ΑΕΙ για τους υποψηφίους που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές - Τι απαντά η υπουργός Παιδείας
Σοφία Ζαχαράκη: Πώς θα εφαρμοστεί το ειδικό ποσοστό 2% στις Πανελλαδικές 2026
βία ανηλίκων
Βία ανηλίκων: Η συνεργασία θεσμών, εκπαιδευτικών και γονέων «κλειδί» για την πρόληψη
Τι προτείνεται στην Εθνική Στρατηγική για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας
Βία ανηλίκων: Η συνεργασία θεσμών, εκπαιδευτικών και γονέων «κλειδί» για την πρόληψη
Η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Στο «τραπέζι» νομοθετική παρέμβαση μετά το Πάσχα για τους αδιόριστους
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Νέα συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη - Τι συζητήθηκε
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Στο «τραπέζι» νομοθετική παρέμβαση μετά το Πάσχα για τους αδιόριστους