Κόσμος

Νέο πολύνεκρο ουκρανικό χτύπημα: 80 Ρώσοι στρατιωτικοί νεκροί και τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
80 νεκροί και τραυματίες Ρώσοι στρατιωτικοί από πλήγμα του ουκρανικού στρατού στην πόλη Τοκμάκ στην Ζαπορίζια – ανακοίνωση γενικού επιτελείου του ουκρανικού στρατού

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) ανακοίνωσε ότι 80 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τοκμάκ στην περιοχή της Ζαπορίζια την νύχτα της 3ης Ιανουαρίου. Αυτό αναφέρεται σε σημερινή αναφορά του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Στις 3 Ιανουαρίου, εκπρόσωπος των κατοχικών «αρχών» στη Ζαπορίζια, ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο στην πόλη Τοκμάκ. Την ίδια ημέρα, ένας υπάλληλος του νοσοκομείου δήλωσε στο TASS ότι «κανένας ασθενής ή υπάλληλος δεν τραυματίστηκε» από την επίθεση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του πλήγματος σκοτώθηκαν ασθενείς και ο διοικητής της στρατιωτικής ταξιαρχίας Αλεξάντρ Σεϊκάγεφ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν προσδιόρισε των αριθμό των θυμάτων.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS δημοσίευσε φωτογραφίες οι οποίες, όπως λέει, δείχνουν τα επακόλουθα ενός χτυπήματος σε νοσοκομείο στο Τοκμάκ.

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος