Σεισμός στο Μεξικό
Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι

Τρεις μέρες μετά τα 7,6 Ρίχτερ στο Μεξικό, η χώρα σείστηκε πάλι με μία δόνηση αυτή τη φορά 6,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε 51 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Κοαλκομάν και είχε εστιακό βάθος μόλις 20 χλμ.

Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός των 7,6 Ρίχτερ

Τα 7,6 Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια, το ρεύμα κόπηκε και οι περισσότεροι κάτοικοι έτρεχαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους να σωθούν. Ένα άτομο σκοτώθηκε στο λιμάνι Μανζανίγιο όταν κατέρρευσε πάνω του η οροφή ενός πολυκαταστήματος.

Ο σεισμός που έγινε στις 19/9 ήταν ο τρίτος μεγάλος σεισμός που πλήττει το Μεξικό την ίδια ημερομηνία, χαρακτηρίζοντας καταραμένη τη μέρα αυτή. Η πρώτη ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ το 1985 και έχασαν τη ζωή τους περίπου 5.000 άνθρωποι. Η δεύτερη ήταν 7,1 Ρίχτερ, έγινε το 2017 και άφησε πίσω της 350 νεκρούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτη
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Όμηροι της αβεβαιότητας: Η νέα πραγματικότητα των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα