Thumbnail
Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχει τεθεί ο κινεζικός στρατός - Έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών 

Ο κινεζικός στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας και θα ξεκινήσει «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Κίνας.

Ξεχωριστά, η Διοίκηση του Ανατολικού Διοικητικού Θύλακα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έκανε γνωστό ότι θα διεξάγει κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στην Ταϊβάν από σήμερα το βράδυ και θα προχωρήσει σε δοκιμές συμβατικών πυραύλων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν.

Τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν κοινές εναέριες και θαλάσσιες ασκήσεις στα βόρεια, νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά της Ταϊβάν, βολές μεγάλης εμβέλειας στα Στενά της Ταϊβάν και δοκιμές πυραύλων στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν, ανέφερε η Διοίκηση του Ανατολικού Διοικητικού Θύλακα.

Έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αντέδρασε έντονα στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, υπογραμμίζοντας πως βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την άφιξη της Πελόζι στην Ταϊπέι, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η επίσκεψη έχει σοβαρό αντίκτυπο στα θεμέλια των σινοαμερικανικών σχέσεων και συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας.

Χαρακτηρίζει την Ταϊβάν «αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής επικράτειας» και συμπληρώνει ότι η επίσκεψη στέλνει ένα εσφαλμένο μήνυμα στις δυνάμεις αυτονομιστών περί «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν».

«Καμιά χώρα, καμιά δύναμη, κανένας δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα, την ισχυρή θέληση και τη μεγάλη ικανότητα της κυβέρνησης και του λαού της Κίνας να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και να επιτύχουν την εθνική επανένωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προειδοποιεί ότι το Πεκίνο θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να διαφυλάξει αποφασιστικά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι συνέπειες θα βαρύνουν την αμερικανική πλευρά και τις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν.

Τέλος, προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υπονομεύουν την «αρχή της μίας Κίνας». «Μην επιδιώκετε τη σύγκρουση και μη συνεχίζετε παρακάτω σε ένα λάθος και επικίνδυνο μονοπάτι», είναι το μήνυμα του Πεκίνου προς την Ουάσινγκτον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
Σοβαρό επεισόδιο βίας στα επείγοντα, με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά ασθενούς και εξοργιστική κατάληξη για τους υγειονομικούς
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
natsios
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της
Ο Νατσιός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση της κ. Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι φαίνεται να συγκλίνει με τις θέσεις της «Νίκης»
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της
κακοκαιρία στην Αττική
Κακοκαιρία - SOS για την Αττική: Έρχεται βροχή δύο μηνών μέσα σε ένα απόγευμα
Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία: Εκτάκτως στην Κατηγορία 5 (ακραία) η καταιγίδα – Συναγερμός για την Αττική
Κακοκαιρία - SOS για την Αττική: Έρχεται βροχή δύο μηνών μέσα σε ένα απόγευμα
υποτροφίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας
Υποτροφίες Μιχαήλ Λάσκαρη 2026-2027: Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και βιβλία για 120 δικαιούχους – Κριτήρια και προθεσμίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας