ειδική αγωγή σεμινάριο
osta
Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι ανήκε σε ένα παιδί, ηλικίας 6-12 ετών, αρκετά ψηλό για την ηλικία του, που θα έφθανε σε ύψος το 1,80μ. εάν είχε ζήσει μέχρι την ενηλικίωση, σύμφωνα με υπολογισμούς

Ισραηλινοί ερευνητές ανακάλυψαν έναν αρχαίο ανθρώπινο σπόνδυλο που χρονολογείται πριν από 1,5 εκατ. χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (IAA). Είναι η παλαιότερη απόδειξη ενός αρχαίου προγόνου μας που έχει βρεθεί ποτέ στο Ισραήλ, όπως υπογραμμίζει.

Το εύρημα περιλαμβάνεται σε μία νέα μελέτη που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν και το ακαδημαϊκό κολέγιο Όνο στο κεντρικό Ισραήλ, το πανεπιστήμιο της Τάλσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την IAA.

Το οστό ήρθε στο φως το 1966 στην περιοχή Ουμπεϊντίγια, στη νότια όχθη της Θάλασσας της Γαλιλαίας, στο βορειοανατολικό Ισραήλ.

Πρόσφατα οι ανασκαφές στην Ουμπεϊντίγια ξανάρχισαν και κατά την επανεπεξεργασία των οστών και των εργαλείων που είχαν βρεθεί στην περιοχή, οι ερευνητές ξεχώρισαν το συγκεκριμένο οστό που αναγνωρίστηκε ως οσφυϊκός σπόνδυλος.

Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι ανήκε σε ένα παιδί, ηλικίας 6-12 ετών, αρκετά ψηλό για την ηλικία του, που θα έφθανε σε ύψος το 1,80μ. εάν είχε ζήσει μέχρι την ενηλικίωση, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Scientific Reports, η μετανάστευση του ανθρώπινου γένους από την Αφρική στον υπόλοιπο κόσμο δεν ήταν κάτι που έγινε μονομιάς, αλλά εξελίχθηκε κατά κύματα.

Το πρώτο από αυτά, έφθασε στη σημερινή Γεωργία πριν από 1,8 εκατ. χρόνια και το δεύτερο πέρασε από την Ουμπεϊντίγια πριν από 1,5 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ερευνητές.

Συγκρίνοντας τον οσφυϊκό σπόνδυλο της Ουμπεϊντίγια με τα απολιθωμένα οστά που βρέθηκαν στο Ντμανίσι της Γεωργίας, (σ.σ. όπου έχει βρεθεί το αρχαιότερο, τέλεια διατηρημένο, ολοκληρωμένο κρανίο ανθρωποειδούς), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη προγόνων μας.

Πρόκειται για δύο διαφορετικούς τύπους, όσον αφορά στο παρουσιαστικό τους, την κατασκευή και χρήση εργαλείων και την τοποθεσία που επέλεξαν για να ζήσουν. Όπως σημειώνει η καθηγήτρια Μίριαμ Μπελμέικερ από το πανεπιστήμιο της Τάλσα, το Ισραήλ έχει μεσογειακό κλίμα, ενώ η Γεωργία πιο ξηρό με βιότοπο σαβάνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

eidiki agwgi
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 17:00 εκπαιδευτικά σωματεία, ενώσεις γονέων και συλλογικότητες αναπήρων πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο...
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Οι ερευνητές μελέτησαν, σχεδόν, 200 έγκυες, οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων και ψυχολογικών τεστ σχετικά με τον βαθμό του άγχους τους
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
Νέα έρευνα συσχετίζει τον διαβήτη εγκυμοσύνης με υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακές και αγγειοεγκεφαλικές παθήσεις.
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει