germania
Ο εργαζόμενος είχε κάνει παρατήρηση στον θύτη για τη χρήση μάσκας - Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19

Η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γερμανία, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει στις αγορές του λόγω του ότι ο τελευταίος δεν φορούσε υγειονομική μάσκα, προκάλεσε σήμερα έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

Ο ύποπτος, ένας 49χρονος από το Ίνταρ-Όμπερσταϊν (δυτικά), ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα, προφυλακίσθηκε, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η τοπική αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ένας φοιτητής, είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Εκνευρισμένος, ο 49χρονος έφυγε αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο. Επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα, την οποία όμως έβγαλε όταν έφθασε στο ταμείο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ταμία.

Αφού έλαβε για μια ακόμη φορά την εντολή να βάλει σωστά τη μάσκα του, ο πελάτης έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον φοιτητή που πέθανε ακαριαία, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δηλώνοντας στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Η αστυνομία ερεύνησε στη συνέχεια το διαμέρισμά του στο οποίο βρήκε το όπλο του εγκλήματος καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Ο δήμαρχος του Ίνταρ-Όμπερσταϊν Φρανκ Φρίχαουφ έκανε λόγο για μια «αποτρόπαιη» ενέργεια. Οι κάτοικοι απέθεσαν λουλούδια και κεριά μπροστά από το πρατήριο καυσίμων και η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική». Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των οικολόγων, έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία, ενώ οι γερμανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι έθεσαν υπό επιτήρηση τα μέλη των Querdenker, τα οποία υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την ακροδεξιά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr: «Παρουσιάσαμε το μοναδικό εργαλείο EyeHarp – Μαθητές παίζουν μουσική με τα μάτια»
Οι δηλώσεις εκπαιδευτικών από το 1ο ΕΝΕΕΓΥΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia στην 89η Διεθνή Έκθεση...
Εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr: «Παρουσιάσαμε το μοναδικό εργαλείο EyeHarp – Μαθητές παίζουν μουσική με τα μάτια»
teachers
Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών ("παλιών" και νεοδιόριστων) η μισθοδοσία τους;
Να υπάρχει φροντίδα έτσι ώστε να αποδοθούν άμεσα όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές!
Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών ("παλιών" και νεοδιόριστων) η μισθοδοσία τους;
taxi
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Φανερή η υποστελέχωση των σχολικών μονάδων μετά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2025-2026.
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών