germania
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο εργαζόμενος είχε κάνει παρατήρηση στον θύτη για τη χρήση μάσκας - Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19

Η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γερμανία, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει στις αγορές του λόγω του ότι ο τελευταίος δεν φορούσε υγειονομική μάσκα, προκάλεσε σήμερα έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

Ο ύποπτος, ένας 49χρονος από το Ίνταρ-Όμπερσταϊν (δυτικά), ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα, προφυλακίσθηκε, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η τοπική αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ένας φοιτητής, είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Εκνευρισμένος, ο 49χρονος έφυγε αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο. Επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα, την οποία όμως έβγαλε όταν έφθασε στο ταμείο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ταμία.

Αφού έλαβε για μια ακόμη φορά την εντολή να βάλει σωστά τη μάσκα του, ο πελάτης έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον φοιτητή που πέθανε ακαριαία, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δηλώνοντας στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Η αστυνομία ερεύνησε στη συνέχεια το διαμέρισμά του στο οποίο βρήκε το όπλο του εγκλήματος καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Ο δήμαρχος του Ίνταρ-Όμπερσταϊν Φρανκ Φρίχαουφ έκανε λόγο για μια «αποτρόπαιη» ενέργεια. Οι κάτοικοι απέθεσαν λουλούδια και κεριά μπροστά από το πρατήριο καυσίμων και η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική». Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των οικολόγων, έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία, ενώ οι γερμανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι έθεσαν υπό επιτήρηση τα μέλη των Querdenker, τα οποία υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την ακροδεξιά.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΑΕ
ΕΟΠΑΕ: Τέλος χρόνου για προσλήψεις με διετείς συμβάσεις και μισθό έως 3.267 ευρώ
Μέχρι αύριο (9/6) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον ΕΟΠΑΕ – Οι θέσεις ανά ειδικότητα και περιοχή
ΕΟΠΑΕ: Τέλος χρόνου για προσλήψεις με διετείς συμβάσεις και μισθό έως 3.267 ευρώ
πολλαπλό βιβλίο
Αντιδράσεις δασκάλων για το πολλαπλό βιβλίο: Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 257 τίτλους μέσα σε ελάχιστες ημέρες
Ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘΑ για τα νέα σχολικά εγχειρίδια
Αντιδράσεις δασκάλων για το πολλαπλό βιβλίο: Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 257 τίτλους μέσα σε ελάχιστες ημέρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Διαθεσιμότητα 2013–2015: Εκπαιδευτικοί ζητούν αποκατάσταση – «Χάθηκαν δύο χρόνια χωρίς υπαιτιότητα»
«Διαρκής αδικία» για τους εκπαιδευτικούς της διαθεσιμότητας – Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ροδόπης
Διαθεσιμότητα 2013–2015: Εκπαιδευτικοί ζητούν αποκατάσταση – «Χάθηκαν δύο χρόνια χωρίς υπαιτιότητα»
βιβλία σε σχολείο
«Πυρά» ΣΥΝΕΚ για το πολλαπλό βιβλίο: «Εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας»
Παράδοξο να αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί το 2026 για τα βιβλία του 2027 χωρίς να ξέρουν πού θα υπηρετούν
«Πυρά» ΣΥΝΕΚ για το πολλαπλό βιβλίο: «Εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας»