germania
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο εργαζόμενος είχε κάνει παρατήρηση στον θύτη για τη χρήση μάσκας - Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19

Η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γερμανία, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει στις αγορές του λόγω του ότι ο τελευταίος δεν φορούσε υγειονομική μάσκα, προκάλεσε σήμερα έντονες αντιδράσεις στη χώρα.

Ο ύποπτος, ένας 49χρονος από το Ίνταρ-Όμπερσταϊν (δυτικά), ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα, προφυλακίσθηκε, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η τοπική αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ένας φοιτητής, είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Εκνευρισμένος, ο 49χρονος έφυγε αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο. Επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα, την οποία όμως έβγαλε όταν έφθασε στο ταμείο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ταμία.

Αφού έλαβε για μια ακόμη φορά την εντολή να βάλει σωστά τη μάσκα του, ο πελάτης έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον φοιτητή που πέθανε ακαριαία, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δηλώνοντας στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Η αστυνομία ερεύνησε στη συνέχεια το διαμέρισμά του στο οποίο βρήκε το όπλο του εγκλήματος καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Ο δήμαρχος του Ίνταρ-Όμπερσταϊν Φρανκ Φρίχαουφ έκανε λόγο για μια «αποτρόπαιη» ενέργεια. Οι κάτοικοι απέθεσαν λουλούδια και κεριά μπροστά από το πρατήριο καυσίμων και η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική». Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των οικολόγων, έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία, ενώ οι γερμανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι έθεσαν υπό επιτήρηση τα μέλη των Querdenker, τα οποία υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την ακροδεξιά.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Απόφαση της υπουργού Παιδείας για τη λειτουργία των καταλυμάτων σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα το καλοκαίρι 2026
ΥΠΑΙΘΑ: Πώς θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις σε Άγιο Ανδρέα, Ζούμπερι και Μαραθώνα
Νηπιαγωγείο
ΟΙΕΛΕ: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες λειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εκτεταμένες παρατυπίες, εργασιακή ασυδοσία και ελλιπή κρατική εποπτεία στον χώρο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων
ΟΙΕΛΕ: «Καμπανάκι» για τις συνθήκες λειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων