Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το άγαλμα της θεάς Υγείας ανακαλύφθηκε στη νότια πτέρυγα της αγοράς της αρχαίας πόλης των Αιζανών, η οποία γνώρισε περίοδο ακμής το 2ο και τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Άγαλμα της θεάς Υγείας, σε φυσικό μέγεθος, βρέθηκε πρόσφατα σε μία αρχαία πόλη της δυτικής Τουρκίας. «Ανακαλύψαμε ένα άγαλμα της Υγείας, της κόρης του Ασκληπιού, που είναι γνωστή ως θεά της υγείας και της καθαριότητας» δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Gokhan Coskun, ο οποίος συντονίζει το ανασκαφικό έργο στην αρχαία πόλη των Αιζανών, σε απόσταση 57 χλμ από την Κιουτάχεια.

Το ακέφαλο άγαλμα, αποτελεί εντυπωσιακή ανακάλυψη, η οποία ωστόσο δεν είναι η πρώτη. «Και σε παλαιότερες ανασκαφές στους Αιζανούς ήρθαν στο φως ευρήματα που σχετίζονται με την Υγεία» δήλωσε ο Coskun. «Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπήρχαν κάποιες κατασκευές και κτίρια που σχετίζονταν με τη λατρεία της θεάς στους Αιζανούς κατά τους Ρωμαϊκούς Χρόνους» είπε διευκρινίζοντας ότι το άγαλμα της θεάς Υγείας ανακαλύφθηκε στη νότια πτέρυγα της αγοράς της αρχαίας πόλης, που γνώρισε περίοδο ακμής το 2ο και τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 100 εργάτες και 25 εξειδικευμένοι επιστήμονες συμμετέχουν στις ανασκαφικές εργασίες που διεξάγονται σε έναν αρχαιολογικό χώρο με παρελθόν σχεδόν 5.000 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αρχαιολογικό χώρο των Αιζανών, ο οποίος συμπεριλήφθηκε το 2012 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται ναός του Δία, ένας από τους καλύτερα διατηρημένους ναούς σε ολόκληρη την Ανατολία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kenloach
Κεν Λόουτς:«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα. Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα»
Ο Βρετανός σκηνοθέτης, Κεν Λόουτς, δήλωσε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ότι είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστραφούν εκεί που ανήκουν, στην Ελλάδα
Κεν Λόουτς:«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα. Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα»
Νέα/ος Υπουργός Παιδείας
«Η Παιδεία ίσως είναι η πιο αποτελεσματική - μακροχρόνια μεν με σταθερά αποτελέσματα δε - θεραπεία της κοινωνικής ανισότητας και παράλληλα δυναμώνει...
Νέα/ος Υπουργός Παιδείας