pfizer farmako dokimes
Στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών το φάρμακο της Pfizer κατά του κορονοϊού - «Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», σημειώνει ο Άλμπερτ Μπουρλά

Στη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, από τις τρεις που απαιτούνται, πέρασε το φάρμακο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσει η Pfizer, όπως ανακοίνωσε στο twitter ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Στην ανάρτησή του ο Άλμπερτ Μπουρλά, επισημαίνει ότι «με ικανοποίηση» η εταιρεία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των δοκιμών για το αντι-ιικό της φάρμακο που προορίζεται για την αντιμετώπιση της Covid-19 σε ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί. Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», τονίζει ο Α. Μπουρλά.

Στη δοκιμή θα συμμετάσχουν περίπου 1.140 άτομα, τα οποία έχουν επιβεβαιωμένα διαγνωστεί με κορονοϊό και δεν διατρέχουν κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν PF07321332/ριτοναβίρη ή εικονικό φάρμακο από το στόμα κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες.

Οι αναστολείς πρωτεάσης, όπως το PF-07321332, έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τη δραστηριότητα του κύριου ενζύμου πρωτεάσης που χρειάζεται ο κοροναϊός για να αναπαραχθεί.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"