Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
pagos islandia liosimo klimatiki allagi
Το χειρότερο επεισόδιο τήξης των πάγων που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια βιώνουν οι Ισλανδοί - Η χώρα επλήγη από πρωτοφανές κύμα καύσωνα

Μαζική υποχώρηση του στρώματος πάγου στην Ισλανδία καταγράφουν οι δορυφόροι Copernicus Sentinel-2 στις 16, 24 και 28 Αυγούστου. Το τεράστιο επεισόδιο τήξης των ισλανδικών πάγων ήταν το χειρότερο που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι δορυφορικές εικόνες παρέχουν στοιχεία για σημαντικό λιώσιμο των πάγων της Ισλανδίας μετά τον καύσωνα που έπληξε πρόσφατα το νησί.

Οι εικόνες δείχνουν τον παγετώνα Þrándarjökull, ο οποίος βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το Hallormsstaður, την πόλη όπου καταγράφηκε θερμοκρασία ρεκόρ 29,4 ° C στις 24 Αυγούστου 2021.

Οι  εικόνες που λήφθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον καύσωνα αποτυπώνουν την μετάβαση από μια κατάσταση μερικής κάλυψης χιονιού στην κορυφή του στρώματος πάγου (στις 16 Αυγούστου) στην πλήρη έκθεση των παλαιότερων στρωμάτων πάγου (στις 28 Αυγούστου).

Σύμφωνα με το εργαστήριο για το κλίμα του Πανεπιστημίου της Λιέγης, αυτό το τεράστιο επεισόδιο τήξης των ισλανδικών πάγων ήταν το χειρότερο που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια.

Η αποστολή Copernicus Sentinel-2 διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ερευνητικές εφαρμογές για την Αρκτικής, καθώς επιτρέπει τη λήψη φασματικών δεδομένων λευκαύγειας (albedo) καθώς και την παρακολούθηση αρκετών  ιδιοτήτων πάγου και χιονιού.

pagos islandia liosimo kafsonas
https://www.facebook.com/Meteo.Gr/photos/a.362591717111518/4273638592673458/

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ