emvolio
Menelaos Michalatos / SOOC
Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 σε εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών, σε εθελοντική βάση και με γονική άδεια

Το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού των εφήβων 12-15 ετών άναψε το Βέλγιο.

Οι υπουργοί Υγείας του Βελγίου, που συνεδρίασαν χθες, Τρίτη, ακολούθησαν τη θετική σύσταση του Ανώτατου Συμβουλίου Υγείας της χώρας για την επέκταση του εμβολιασμού κατά της covid-19 σε εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών, σε εθελοντική βάση και με γονική άδεια.

Ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech που είναι και το μοναδικό που έχει λάβει την έγκριση, επί του παρόντος, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Οι Περιφέρειες της χώρας θα οργανώσουν τώρα ενημερωτικές καμπάνιες για γονείς και κηδεμόνες.

«Είναι ενδιαφέρον, όσον αφορά τη δημόσια υγεία, ότι εμβολιάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι έφηβοι. Ωστόσο, είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, δεδομένου ότι μιλάμε για παιδιά ή εφήβους. Επομένως, προφανώς δεν θα τους αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και τους ενήλικες. Απαιτείται απαραίτητα η γονική άδεια», σχολίασε ο Υπουργός Υγείας των Βρυξελλών Αλέν Μαρόν.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας της Φλάνδρας Βούτερ Μπέκε δήλωσε: «Όσο περισσότερα παιδιά εμβολιάζονται, τόσο λιγότερο μπορεί να κυκλοφορήσει ο ιός και οι παραλλαγές σε αυτή την ομάδα. Ειδικά με την αύξηση του αριθμού λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής Δέλτα, είναι σημαντικό να επιτευχθεί όσο το δυνατόν υψηλότερη γενική εμβολιαστική κάλυψη για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας», πρόσθεσε ο Μπέκε.

Στη Φλάνδρα, περίπου 229.000 έφηβοι αυτής της ηλικιακής ομάδας αναμένεται να λάβουν πρόσκληση μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση κατοικίας τους και οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την εβδομάδα της 19ης Ιουλίου.

Οι Βρυξέλλες και η Βαλλονία δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti noimosini
Από το πένθος στην καινοτομία: Μια startup εταιρεία με συνιδρυτή την τεχνητή νοημοσύνη
Με «συνεργάτη» την AI, σχεδιάζει μια καινοτόμο πλατφόρμα που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι διαχειρίζονται το πένθος
Από το πένθος στην καινοτομία: Μια startup εταιρεία με συνιδρυτή την τεχνητή νοημοσύνη