biden netanyahou
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να από τον ισραηλινό πρωθυπουργό να κινηθεί προς το «μονοπάτι κατάπαυσης του πυρός»

«Σημαντική αποκλιμάκωση» ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη, μετά από δέκα ημέρες δολοφονικών επιθέσεων των ισραηλινών δυνάμεων σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη.

Ο Μπάιντεν ζήτησε από το Ισραήλ να κινηθεί προς το «μονοπάτι κατάπαυσης του πυρός», σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία τους, όπως αναφέρει το Associated Press.

Η πίεση αυξάνεται και στον Μπάιντεν, καθώς ο αριθμός των νεκρών στην Παλαιστίνη, ανάμεσά τους και παιδιά, έχει ξεπεράσει τους 200.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την πώληση κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας, ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων, στο Ισραήλ την ώρα που οι φονικές ισραηλινές επιδρομές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έφεραν αντιρρήσεις, παρά τη σφαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γλωσ
Νεοελληνική Γλώσσα Α' Λυκείου: Μια πρωτότυπη προσέγγιση με πολυτροπικά κείμενα και ψηφιακά εργαλεία
Καινοτόμο εγχειρίδιο με επίκεντρο τον έφηβο και την ψηφιακή εποχή
Νεοελληνική Γλώσσα Α' Λυκείου: Μια πρωτότυπη προσέγγιση με πολυτροπικά κείμενα και ψηφιακά εργαλεία
σιασο
Μέγας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος
Ιστορική τελετή στον Άγιο Γεώργιο Παλαιού Καΐρου: Η χειροθέτηση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
Μέγας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος
pliroforiki.jpg
ΕΟΠΠΕΠ: «Ακτινογραφία» στις πιστοποιήσεις πληροφορικής – Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων
Υπό διαρκή επιτήρηση οι 13 αδειοδοτημένοι φορείς πληροφορικής
ΕΟΠΠΕΠ: «Ακτινογραφία» στις πιστοποιήσεις πληροφορικής – Πώς διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων