gallia astynomia
Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής - Ένοπλος μαχαίρωσε και σκότωσε άνδρα

Ένας ένοπλος άνδρας, ο οποίος φέρεται ότι μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άνθρωπο στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ του Παρισιού, εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, μετέδωσαν πολλά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το θύμα αποκεφαλίστηκε, κάτι όμως που διαψεύστηκε από την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι ο δράστης μαχαίρωσε το θύμα στον λαιμό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας». Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο https://actu.fr, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Με πληροφορίες από https://actu.fr και https://www.europe1.fr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπύρος Μαρίνης
Πρόεδρος της ΔΟΕ: «Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών εξυπηρετεί την περικοπή δαπανών στην Παιδεία»
Κατάργηση σχολικών επιτροπών: Κίνδυνος περαιτέρω υποχρηματοδότησης και διάσπασης του δημόσιου σχολείου
Πρόεδρος της ΔΟΕ: «Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών εξυπηρετεί την περικοπή δαπανών στην Παιδεία»