Βρυξέλλες: Μεγάλη πορεία για το κλίμα - Παρούσα η Γκρέτα Τούνμπεργκ
No nature, no future

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες για το κλίμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οργάνωσης "Youth for Climate", παρουσία της Σουηδέζας ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ έφθασε στο σημείο απ' που θα ξεκίναγε η διαδήλωση χωρίς να κάνει δηλώσεις και στάθηκε στην κορυφή της πορείας κρατώντας το διάσημο πανό της με το σύνθημα: "Skolstrejk för klimatet" (σχολική απεργία για το κλίμα).

Φορώντας μωβ ανοράκ και λευκό σκουφάκι κι αψηφώντας τη βροχή που έπεφτε, σύντομα προσέλκυσε την προσοχή των φωτογράφων αλλά και πλήθους περίεργων.

«Είμαστε θερμότεροι, θερμότεροι, θερμότεροι από το κλίμα!» φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν πολλοί νεαροί Βέλγοι και μέλη οργανώσεων όπως η Greenpeace ή η WWF, αλλά και συνταξιούχοι.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της ΕΕ, κρατώντας σημαίες των κρατών μελών της Ένωσης και πλακάτ με μηνύματα όπως: «Αυτή είναι τώρα η τελευταία ελπίδα», «Όχι φύση, όχι μέλλον».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε δύο ημέρες μετά την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός σχεδίου «νόμου για το κλίμα», με το οποίο η ΕΕ δεσμεύεται για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050, ένα στόχο που επέκρινε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Για τους διοργανωτές της διαδήλωσης, οι κλιματικοί στόχοι της ΕΕ «δεν επαρκούν για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να δώσει μάχη για το μέλλον μας», επισημαίνουν.

Καθώς επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα τις Βρυξέλλες, η Γκρέτα Τούνμπεργκ συναντήθηκε με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοσ
Σενάριο «ανάσας» για τους εκπαιδευτικούς: Στο τραπέζι μείωση ωραρίου κατά μία ώρα και σταδιακή επιστροφή στα προ μνημονίων επίπεδα
Στην καρδιά του σχεδίου βρίσκεται η πρόβλεψη για μείωση κατά μία ώρα του διδακτικού ωραρίου για όσους εκπαιδευτικούς έχουν συμπληρώσει πάνω από 20...
Σενάριο «ανάσας» για τους εκπαιδευτικούς: Στο τραπέζι μείωση ωραρίου κατά μία ώρα και σταδιακή επιστροφή στα προ μνημονίων επίπεδα
ΣΧΟΛΕΙΑ
Εισήγηση για αλλαγή στο σχολικό ημερολόγιο: Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί
Βασικό επιχείρημα είναι ότι το ελληνικό σχολικό έτος υπολείπεται σε αριθμό διδακτικών ημερών και ωρών σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,...
Εισήγηση για αλλαγή στο σχολικό ημερολόγιο: Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί