Με αίμα Αφροβραζιλιάνων «βάφτηκε» η Βραζιλία - Οι δολοφονίες της αστυνομίας
Έχουν αυξηθεί δραματικά οι δολοφονίες Αφροβραζιλιάνων από την αστυνομία της Βραζιλίας

Μάλιστα, στο επίκεντρο το δολοφονιών βρίσκεται το Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Σύμφωνα με στοιχεία, το 80% των θυμάτων των αστυνομικών αρχών στο πρώτο εξάμηνο του 2019 είναι Αφροβραζιλιάνοι. 

Το ακροδεξιό καθεστώς Μπολσονάρου φαίνεται να έχει δώσει το "ελεύθερο" στους αστυνομικούς να σκοτώνουν κόσμο. Η αστυνομία έχει κάνει "καραμέλα" τη δικαιολογία ότι όλες αυτές οι δολοφονίες οφείλονται στην προσπάθεια για περιορισμό της δράσης συμμοριών ναρκεμπορίου, με αποτέλεσμα από τους 885 δολοφονηθέντες, οι 711 να είναι Αφροαμερικανοί.

Από την πλευρά τους, συγγενείς των Αφροβραζιλιάνων θυμάτων κινούνται δικαστικά κατά της αστυνομίας, καθώς αποδεικνύουν ότι τα θύματα δεν είχαν σχέση με εμπόριο ναρκωτικών.

Έτσι, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για επιχειρήσεις κατά του εμπορίου των ναρκωτικών, η αστυνομία εισβάλλει στις φαβέλες.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από συγγενείς και δικηγόρους έδειξαν ότι οι αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τέτοιες υποθέσεις να φτάνουν στα δικαστήρια.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Γκαβριέλ Σαμπάγιο, της οργάνωσης Κονεκτάς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι δικαιολογίες της αστυνομίας δεν μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι υπάρχει ρατσισμός στις δολοφονίες. «Τόσο υψηλά νούμερα δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιβολή της δημόσιας ασφάλειας και το φυλετικό στοιχείο είναι εξαιρετικά σοβαρό», δήλωσε σε διαδικτυακό ειδησεογραφικό τόπο της Βραζιλίας. «Ο αριθμός και το είδος των θανάτων δείχνει πόσο δομικός και καθεστωτικός είναι ο ρατσισμός στη Βραζιλία», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ
ΕΟΦ: Συναγερμός για έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή
«Καμπανάκι» στον ΕΟΦ για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω Μέσης Ανατολής, τι ισχύει για την Ελλάδα
ΕΟΦ: Συναγερμός για έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή
δουκας
Χάρης Δούκας: «Οι διαγραφές δεν λύνουν προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονολιθικό κόμμα»
Μήνυμα ενότητας με αιχμές για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ – «Στόχος η προοδευτική διακυβέρνηση, όχι η βολική δεύτερη θέση»
Χάρης Δούκας: «Οι διαγραφές δεν λύνουν προβλήματα, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονολιθικό κόμμα»
Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού
Το κουκλοθέατρο δημιουργεί έναν σπάνιο χώρο μέσα στο σχολείο: έναν χώρο όπου το παιδί δεν καλείται να απαντήσει «σωστά», αλλά να μιλήσει αληθινά
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού
Πανό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Πυρά» κατά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για τα περί... «ξεβολέματος» των εκπαιδευτικών
«Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν επειδή "ξεβολεύονται"» - Σκληρή ανακοίνωση μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Πυρά» κατά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για τα περί... «ξεβολέματος» των εκπαιδευτικών