Με αίμα Αφροβραζιλιάνων «βάφτηκε» η Βραζιλία - Οι δολοφονίες της αστυνομίας
Έχουν αυξηθεί δραματικά οι δολοφονίες Αφροβραζιλιάνων από την αστυνομία της Βραζιλίας

Μάλιστα, στο επίκεντρο το δολοφονιών βρίσκεται το Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Σύμφωνα με στοιχεία, το 80% των θυμάτων των αστυνομικών αρχών στο πρώτο εξάμηνο του 2019 είναι Αφροβραζιλιάνοι. 

Το ακροδεξιό καθεστώς Μπολσονάρου φαίνεται να έχει δώσει το "ελεύθερο" στους αστυνομικούς να σκοτώνουν κόσμο. Η αστυνομία έχει κάνει "καραμέλα" τη δικαιολογία ότι όλες αυτές οι δολοφονίες οφείλονται στην προσπάθεια για περιορισμό της δράσης συμμοριών ναρκεμπορίου, με αποτέλεσμα από τους 885 δολοφονηθέντες, οι 711 να είναι Αφροαμερικανοί.

Από την πλευρά τους, συγγενείς των Αφροβραζιλιάνων θυμάτων κινούνται δικαστικά κατά της αστυνομίας, καθώς αποδεικνύουν ότι τα θύματα δεν είχαν σχέση με εμπόριο ναρκωτικών.

Έτσι, με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για επιχειρήσεις κατά του εμπορίου των ναρκωτικών, η αστυνομία εισβάλλει στις φαβέλες.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από συγγενείς και δικηγόρους έδειξαν ότι οι αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τέτοιες υποθέσεις να φτάνουν στα δικαστήρια.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Γκαβριέλ Σαμπάγιο, της οργάνωσης Κονεκτάς για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι δικαιολογίες της αστυνομίας δεν μπορούν να καλύψουν το γεγονός ότι υπάρχει ρατσισμός στις δολοφονίες. «Τόσο υψηλά νούμερα δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιβολή της δημόσιας ασφάλειας και το φυλετικό στοιχείο είναι εξαιρετικά σοβαρό», δήλωσε σε διαδικτυακό ειδησεογραφικό τόπο της Βραζιλίας. «Ο αριθμός και το είδος των θανάτων δείχνει πόσο δομικός και καθεστωτικός είναι ο ρατσισμός στη Βραζιλία», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές στην εκκλησία
Θεολόγοι κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμιμη η ενημέρωση των μαθητών για τα λείψανα του Μ. Βασιλείου»
Οι Θεολόγοι εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ, υπεραμυνόμενοι της «βιωματικής μάθησης»
Θεολόγοι κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμιμη η ενημέρωση των μαθητών για τα λείψανα του Μ. Βασιλείου»
ΠΑΜΑΚ
ΠΑΜΑΚ: Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας γκρεμίζουν τα "τείχη" της σιωπής
Πρωτοποριακή εθελοντική δράση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την ουσιαστική ένταξη φοιτητών με αναπηρία ακοής
ΠΑΜΑΚ: Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας γκρεμίζουν τα "τείχη" της σιωπής