καταιγίδα αστραπές κακοκαιρία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ακόμη 17 άνθρωποι αγνοούνται

Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, ενώ 17 άνθρωποι αγνοούνται.

Οι αρχές ανέφεραν σήμερα ότι οι πρωτοφανείς καταιγίδες έχουν προκαλέσει επίσης τον τραυματισμό 12 ανθρώπων και έχουν αναγκάσει 12.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις 47 πληγείσες κοινότητες της πολιτείας.

Άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις ή τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες και βροχές.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις που έχουν ποτέ καταγραφεί μετά την έναρξη των μετρήσεων πριν από 110 χρόνια.

Στα πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται σπίτια που έχουν χαθεί κάτω από όγκους λάσπης, κατολισθήσεις, δέντρα και κολώνες ηλεκτρικού ρεύματα που έχουν ξηλωθεί, ποταμοί που έχουν υπερχειλίσει και συνοικίες που έχουν πλημμυρίσει μετά το πέρασμα της καταιγίδας, η οποίας έπληξε επίσης τις γειτονικές πολιτείες Ρίο ντε Ζανέιρο και Εσπιρίτο Σάντο.

Την Παρασκευή, δύο παιδιά και δύο ενήλικες έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση δύο κατοικιών στο Ιμπιρίτε.

Άλλοι δύο άνθρωποι χάθηκαν όταν τα σπίτια τους καταστράφηκαν στη συνοικία Βίλα Μπερναρντέτε στο Μπέλο Οριζόντε. Επιπλέον, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την πόλη και ένας στο Κονταζέμ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγικα
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Σοβαρή επιδείνωση της υγείας των απεργών πείνας καταγράφουν οι γιατροί της Κοινότητας – Συνεχίζεται η κινητοποίηση στα Κατειλημμένα Προσφυγικά
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Μόνιμη οικονομική ενίσχυση για μαθητές αγροτικών οικογενειών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Πυροσβέστης με μάνικα και πίσω του όχημα της Πυροσβεστικής
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Σε πλήρη κινητοποίηση η Πυροσβεστική στην Περαχώρα – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ εξετάζεται πιθανή ανθρώπινη αιτία
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο