Γαλλία: Η αρχηγός της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022
Η Λεπέν πήγε στον δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2017 αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν

Η αρχηγός της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2022.

"Έλαβα την απόφασή μου", δήλωσε χθες Πέμπτη η Λεπέν, η οποία προτείνει μια "σημαντική εναλλακτική λύση για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της" και να δημιουργηθεί "εθνική ενότητα".

Η Λεπέν πήγε στον δεύτερο γύρο στις εκλογές του 2017 αλλά έχασε από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της προεδρίας του. Εκτός από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που επιδιώκει κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, ο Μακρόν αντιμετωπίζει και την απεργία για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που μετρά ήδη 44 ημέρες.

Όπως επισήμανε η Λεπέν, η υποψηφιότητά της πρέπει να εγκριθεί από το συνέδριο του κόμματός της, του "Εθνικού Συναγερμού," το 2021, κάτι που, όπως είπε στο δίκτυο BFMTV το ανερχόμενο αστέρι του κόμματός της και ευρωβουλευτής, ο 23χρονος Ζορντάν Μπαρντελά, δεν θα είναι πρόβλημα.

Σχετικά με την πρώιμη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο Μπαρντελά απάντησε ότι αυτή στέλνει στη Γαλλία "ένα μήνυμα ελπίδας".

Ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου η Λεπέν επιδιώκει να προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους από την κεντροδεξιά, ακόμη και από την κεντροαριστερά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026- Έκθεση: Η δομή της εξέτασης και οι κρίσιμες λεπτομέρειες
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026 - Πρεμιέρα με την Έκθεση: ​​​​​​​Τι περιλαμβάνει η εξέταση, πώς βαθμολογούνται τα θέματα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026- Έκθεση: Η δομή της εξέτασης και οι κρίσιμες λεπτομέρειες
χαρτζουλάκης
Ο εκπαιδευτικός Δ. Χαρτζουλάκης στο alfavita.gr: Να γιατί απειλούμαι με το ερώτημα της δυνητικής αργίας
Κλιμάκωση πειθαρχικών διώξεων: Σε δυνητική αργία ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Χαρτζουλάκης – Κινητοποίηση στις 29 Απριλίου
Ο εκπαιδευτικός Δ. Χαρτζουλάκης στο alfavita.gr: Να γιατί απειλούμαι με το ερώτημα της δυνητικής αργίας