kasem soleimani iran
Ενέργεια διεθνούς τρομοκρατίας η δολοφονία του στρατηγού απαντά το Ιράν

Η Γαλλία έχει «άδικο» όταν υποστηρίζει ότι ο κόσμος έγινε «πιο επικίνδυνος» μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, διοικητή της Δύναμης Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ζήτησε από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, η ντε Μονσαλέν είπε ότι σήμερα οι άνθρωποι ξύπνησαν «σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο» λόγω του κινδύνου «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στη Μέση Ανατολή.

«Οι Γάλλοι απλώς έχουν άδικο στο θέμα αυτό. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ασφαλής σήμερα. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Αμερικανοί στην περιοχή είναι πιο ασφαλείς σήμερα μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί», απάντησε ο Πομπέο.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Ο τελευταίος κάλεσε την Τεχεράνη να αποφύγει κάθε αντίδραση, με αφορμή τον θάνατο του Σουλεϊμανί, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μια σοβαρή κρίση εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων» και να επιδεινώσει την αστάθεια στην περιοχή. Παράλληλα, κάλεσε και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ιράν: Ενέργεια διεθνούς τρομοκρατίας η δολοφονία Σουλεϊμανί

Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε, σύμφωνα με κρατική τηλεόραση της χώρας, πως η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, σε αμερικανική επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ήταν μια ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας».

«Ήταν μια εξαιρετική επικίνδυνη, ανόητη κλιμάκωση... Ήταν η πλέον αποτελεσματική δύναμη που πολεμούσε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Κάιντα», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί