Περού: Πρόστιμο 230.000 ευρώ σε εταιρεία των McDonald's για το θάνατο δύο εργαζόμενων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι αρχές του Περού επέβαλαν χθες Πέμπτη πρόστιμο 230.000 δολαρίων στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται την αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στη χώρα μετά τον θάνατο δύο εργαζόμενων οι οποίοι έπαθαν ηλεκτροπληξία από μηχάνημα στην κουζίνα εστιατορίου.

«Παρατηρήσαμε έξι πολύ σοβαρές παραβιάσεις, ανάμεσά τους ότι δεν αναφέρθηκε αμέσως» στις αρχές ο θάνατος των δύο εργαζομένων, δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Ρεκέχο, επικεφαλής της υπηρεσίας επιθεώρησης εργασίας του Περού (Sunafil) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με δεδομένα αυτά τα σοβαρά γεγονότα και εξαιτίας της συσσώρευσης σοβαρών και πολύ σοβαρών παραβιάσεων, η Sunafil προτείνει την επιβολή προστίμου έως το ποσό των 845.670 σολ (σχεδόν 230.000 ευρώ) στη διαχειρίστρια εταιρεία Arcos Dorados», ανακοίνωσε η Sunafil.

Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν πληρούσε «τους απαραίτητους όρους ασφαλείας στον χώρο εργασίας», ούτε στο εστιατόριο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Τα θύματα, μία κοπέλα και ένα αγόρι 18 ετών, εργάζονταν επί έξι μήνες στη νυχτερινή βάρδια σε εστιατόριο της αλυσίδας δυτικά της πρωτεύουσας Λίμα.

Στις 15 Δεκεμβρίου η κοπέλα έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που πήγε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα διάθεσης αναψυκτικών. Ο συνάδελφός της που έσπευσε να την βοηθήσει επίσης σκοτώθηκε.

Η διαχειρίστρια εταιρεία παραδέχθηκε ότι το εν λόγω μηχάνημα προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα και η McDonald’s κήρυξε διήμερο πένθος και έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα για το διάστημα αυτό.

Επίσης έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η McDonald’s διεξάγει και εσωτερική έρευνα.

Το κατάστημα όπου σημειώθηκε το δυστύχημα στη συνοικία Πουέμπλο Λίμπρε έχει κλείσει μέχρι νεοτέρας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο ιωαννίνων
Η Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!"
Το βιωματικό εργαστήριο «Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!» προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες σε ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με τον πολιτισμό...
Η Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνουν το Βιωματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο "Η τέχνη των Αβορίγινων μας εμπνέει!"
πολλαπλό βιβλίο
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
«Το πολλαπλό βιβλίο μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μόνο όμως αν στηριχθεί σωστά»
Το πολλαπλό βιβλίο και η αναγκαιότητα ουσιαστικής επιμόρφωσης των διδασκόντων
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Νέο κανονιστικό πλαίσιο φοίτησης
Το νέο πλαίσιο για την κατ’ εξαίρεση υπέρβαση του χρόνου φοίτησης, την προσωρινή διακοπή και την υπαγωγή σε καθεστώς μερικής φοίτησης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Νέο κανονιστικό πλαίσιο φοίτησης